Ny ordförande i Västerviks IK

En era har tagit slut. Lars Jörbrink har efter sju år som ordförande i VIK Hockey lämnat posten. Hans ersättare heter Dan Nilsson.

Dan Nilsson och Niklas Czarnecki.

Dan Nilsson och Niklas Czarnecki.

Foto:

Ishockey2017-06-12 18:13

Nilsson har de senaste åren hjälpt till i det som brukar kallas Mediakuben, Västerviks IK:s egna webproduktion. Nu får han en betydligt större roll. Under måndagens årsmöte blev han invald som ordförande i klubben.

– Det är ett ärofyllt uppdrag och jag är ödmjuk inför det. Samtidigt känner jag en enorm trygghet till den kompetens som finns i föreningen, sa han kort efter att ha förkunnats som ny ordförande.

Förutom att vara ordförande i VIK är Nilsson också ordförande i kommunfullmäktige. Något han tror sig kommer ha nytta av.

– Jag är medveten om beslutsgången inom kommunen. Mitt huvudfokus kommer att vara att utveckla organisationen, det sportsliga finns det andra som kan mycket bättre.

Tror du att det kan innebära problem att du sitter på flera stolar?

– Jag är knappast den första politiskt engagerade som blir ordförande i en stor förening. Jag tror att jag har en bra känsla för att avgöra när eller om man är jävig. Annars finns det andra som gör det åt en.

Ett välkänt namn som också kommer att finnas med i den nykomponerade styrelsen är Niklas Czarnecki. Den förre tränaren och sportchefen kommer att vara ett komplement till nyanställde klubbchefen Johan Rothlind.

– Det känns som en fullträff för oss, säger Michael Nilsson, som tillsammans med Torbjörn Frisk varit drivande i valberedningen.

– Vi hade ett par kandidater och när vi träffade Dan kändes det bra från början, fortsätter Michael.

Niklas Czarnecki hörde själv av sig till valberedningen och erbjöd sina tjänster.

– Han ville hjälpa till på något sätt. Det här tror vi passar både honom och oss bra, säger Torbjörn Frisk.

Övriga ledamöter i styrelsen blir Annika Källmark, Christer Danesten, Per Embretsen, Rolf Björkgren, Jacob Nelson, Roger Axmon och Fredrik Blom.

– Vi vill att styrelsen ska bli mer som en beslutsfattande grupp och att vi hela tiden tar steg mot att bli mer professionella som förening, fortsätter Michael Nilsson.

Gällande det ekonomiska så var det idel fina siffror för klubben. Totalt gjorde koncernen VIK, där a–lag, hyllan och föreningen ingår, en vinst på 676000 kronor.

Klubbchef Magnus Nilsson förtydligar:

– Man kan säga att den hockeyallsvenska kostymen sitter bättre nu. Det kostade en del att gå upp. Vi har städat av en hel del och är på det stora hela mycket nöjda med det ekonomiska resultatet

Spelarbudgeten kommer att ligga på samma nivå som förra året, 6,5 miljoner.

– Om man tittar på andra klubbar i serien så är det där de flesta ligger, berättar Lars Jörbrink.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!