Ny ordförande vald i omstridda hockeyettan

Håkan Svensson har utsetts till ny ordförande i hockeyettan, meddelar ligan efter ett extra årsmöte på lördagen. Han ersätter Ronnie Glysing som förra veckan lämnade posten efter den långdragna konflikten med Boden och Karlskrona. "Nu vänder vi blad", säger Svensson till ligans hemsida.

Hockeyettan har fått en ny ordförande, Håkan Svensson. Arkivbild.

Hockeyettan har fått en ny ordförande, Håkan Svensson. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Ishockey2022-01-22 16:27

Ishockeyns tredje division har fått en ny ordförande i Håkan Svensson, före detta ordförande i AIK Hockey. 56-åringen tillträder direkt och ska sitter på posten fram till i sommar, när ligan håller sitt ordinarie årsmöte.

"Jag tror mycket på transparens och god dialog. Det kommer bli svårt att enas om de svåra frågor, men vi måste ändå respektfullt göra ett försök att ta ligan framåt. Nu vänder vi blad och jag ser fram emot det här", säger Håkan Svensson om sitt nya uppdrag.

Under hösten har hockeyettan skakats av konflikter sedan Boden och Karlskrona inte accepterat ligans tv-avtal vilket bland annat lett till att en del lag bojkottat spel i Boden och i Karlskrona.

Till slut begärde majoriteten av klubbarna ett extrainsatt årsmöte för att rösta bort den dåvarande ordföranden Ronnie Glysing som tagit striden mot Boden och Karlskrona – men Glysing lämnade i veckan posten självmant med förklaringen att "det är bäst för hockeyettan".

– Anledningen är att jag anser det bäst för hockeyettan och hockeyettans medlemmar då de här negativa skriverierna och personangreppen mot mig inte bara skadar mig som person utan också hockeyettan, alla våra samarbetspartner och svensk ishockey. Det vill inte jag fortsatt medverka till, sade han då till TT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!