Ny Rundqvist i elitserien

Steget från hyllad supertalang till etablerad elitspelare är både stort och svårt för många unga hockeyspelare att ta. En som verkligen håller på att lyckas är Adam Rundqvist, 19 år, son till Vimmerbys förnämsta bidrag till elithockeyn, Thomas Rundqvist.

Adam Rundqvist i VH-tröja under julmatchen med Christmas Team. 19-åringen spelar i division ett med Skåre, men har redan hunnit med att debutera i såväl elitserien som allsvenskan. Foto: Magnus Strömsten

Adam Rundqvist i VH-tröja under julmatchen med Christmas Team. 19-åringen spelar i division ett med Skåre, men har redan hunnit med att debutera i såväl elitserien som allsvenskan. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Ishockey2009-12-29 07:35


För en månad sedan gjorde Adam sin första match i Elitserien med Färjestad och i julhelgen var han "hemma" i Vimmerby, där vår tidning passade på att träffa honom.
Pappa Thomas lämnade barndomsstaden Vimmerby i mitten av 1970-talet för att spela elitseriehockey med Färjestad. Efter 494 matcher i Elitserien för Färjestad, en kort sejour i Kanada, fem säsonger med Feldkirch i Österrike, VM- och OS-medaljer, är Thomas Rundqvist i dag sportchef för Färjestads BK. Med tanke på den fantastiska karriär som Thomas hade som spelare, är det självklart ofrånkomligt att inte göra jämförelser mellan honom och äldsta sonen Adam, även han en spelskicklig center.
Den här säsongen har Adam fått sitt stora genombrott och dessutom spelat sina första minuter med Färjestad i Elitserien. I går fanns Adam med i Färjestads trupp i utomhusmatchen mot Frölunda på Nya Ullevi och den gångna helgen var familjen Rundqvist hemma hos släkten i Vimmerby. Då passade också Thomas, Adam och lillebrorsan David på att vara med i Christmas Team, som mötte och besegrade Vimmerby Hockey. Och just julmatcherna "hemma" i Vimmerby är de enda tillfällena då de tre spelar tillsammans numer. Pratas hockey, det gör det däremot betydligt oftare mellan fadern och de båda sönerna - något som hockeynörden Adam inte har något emot.
Hur mycket hockey har det egentligen snackats hemma vid matbordet på Sjöbacksvägen i Hammarö?
- Ja, det har blivit en hel del. Med oss tre i familjen har det väl varit ofrånkomligt, men morsan har allt varit med på ett hörn hon också. Som tur är, så är hon också riktigt intresserad av hockey. Konstigt vore det väl annars, i och för sig?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!