Ny seger för formstarka VH

Vimmerby tog en ny seger mot Mörrum - och nu skiljer det sex poäng till Kallinge/Ronneby på femteplatsen.

VH-jubel efter kaptenen Emil Wahlbergs 2-0-mål.

Ishockey2015-11-04 20:20

Bottenlaget Mörrum på hemmais. En enkel match för formstarka Vimmerby? Nja, inte direkt.

VH gick visserligen fram till en 2-0-ledning. Jim Nordh sköt in 1-0 i powerplay i mitten av den första perioden, och Emil Wahlberg utökade VH:s ledning några minuter in i mittenperioden. Så långt såg allt bra ut.

Sedan fick Vimmerby problem. Den något ologiska reduceringen efter 28:32 gjorde att Vimmerby tappade fart. Och när Mörrum gjorde 2-2 i början av den tredje perioden såg det ängsligt ut i VH-laget.

Det blev ändå tre nya poäng för Vimmerby. Joonas Koskinen satte så viktiga 3-2 efter 50:29. Det blev det matchavgörande målet.

Noterbart är att Mörrum vann skottstatistiken med 36-31. Framför allt hade bortalaget många lägen i den tredje perioden. VH:s målvakt Marcus Evertsson gjorde på nytt en mycket bra match.

MATCHFAKTA: Vimmerby-Mörrum 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)
Första perioden: 1-0 (9:46) Jim Nordh (Matthias Sundberg, Joonas Koskinen)
Andra perioden: 2-0 (27:19) Emil Wahlberg (Alexander Andersson), 2-1 (28:32) Lukas Venuto (Pontus Palmquist)
Tredje perioden: 2-2 (40:36) Hampus Klozz (Herman Hansson), 3-2 (50:29) Joonas Koskinen (Filip Bergmark, Matthias Sundberg)
Skott: 31-36- (13-14, 12-6, 6-16)
Utvisningar: VH: 2x2 Mörrum: 5x2