Ny seger för Luleå – fortsatt obesegrat

Djurgården gjorde ett tappert försök.

Noora Tulus blev tvåmålsskytt. Arkivbild.

Ishockey2022-10-15 14:10

Men när 60 minuter hade spelats på isen i Coop Norrbotten arena stod Luleå som segrare, som vanligt.

Det regerande mästarlaget öser på i SDHL och vann lördagsmatinén mot Stockholmslaget med 5–3. Därmed har Luleå vunnit samtliga nio matcher.

Djurgården bjöd dock upp till dans.

Redan efter en minut tog Djurgården ledningen genom Alexis Mauermann. Men Luleå hämtade sig och inför tredje perioden var det likaläge, 3–3.

Där såg mål av Petra Nieminen och Viivi Vainikka till att Luleå bärgade segern.

Brynäs ligger tvåa efter en väntad storseger över jumbon Göteborg med 6–1. Hanna Thuvik var dominant i hemmalaget med ett mål och två assist. Brynäs är en poäng bakom Luleå, men har en match mer spelad.

Modo vann över Linköping med 4–0 och ligger trea i SDHL-tabellen, nio poäng bakom Luleå. Modo gjorde samtliga fyra mål i andra perioden och Jennifer Wakefield sköt två. Kanadensiskan leder skytteligan med tio fullträffar på sju spelade matcher.