Ny seger för Vimmerby: "Ett stort steg framåt"

Det fanns inte mycket att klaga på efter 5-1 (2-0, 3-0, 0-1) i träningsmatchen mot Tranås. "Det var bra. Allt som vi pratade om att vi kunde göra bättre, gjorde vi också bättre", säger Phil Horsky efter segern.

Vimmerby Hockeys nyförvärv Jonas Nyman har gjort succé hittills med mål i varje match. I fredagens möte med Tranås blev det två fullträffar från hans klubba.

Vimmerby Hockeys nyförvärv Jonas Nyman har gjort succé hittills med mål i varje match. I fredagens möte med Tranås blev det två fullträffar från hans klubba.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2020-08-28 21:44

De femtio åskådare som fick chansen att se Vimmerby Hockey spela träningsmatch på fredagskvällen blev inte besvikna. Trots en namnkunnig motståndare i Tranås bjöd hemmalaget på bra spel och snygga mål.

Redan efter 29 sekunder öppnade Mathias Wigley målskyttet med ett bra skott från nära håll. Sedan blev det en böljande tillställning, där Tranås inte var ofarliga alls. Men Vimmerby var starkast. I powerplay kunde backen Oskar Carlsson skjuta in tvåan, läckert framspelad av Mathias Wigley. 

– Offensiven, och framför allt powerplay, var bra. Vi gjorde fina mål. När vi kom till lägen hade vi mycket trafik framför kassen. Det var nyckeln idag, säger tränaren Phil Horsky. 

I andra perioden gick Vimmerby Hockey ifrån ytterligare. Jonas Nyman gjorde 3-0 i powerplay efter fint förarbete av Jakob Karlsson och Pelle Ström. Hemmalaget öste på med rejäl "powerhockey". 

Oliver Kempainen gjorde en bra aktion och spelade fram Martin Holmstrand, som med ordentlig pondus tryckte dit 4-0. Första A-lagsmålet för 17-årige Vimmerbykillen. 

– Det var ett bra skott. Han gör det bra, lyssnar och vill träna gårt. Vi är nöjda med Martin, även om han är ung och har mycket att jobba på. Det vet han också om, säger VH-tränaren. 

Martin Holmstrand var inte den enda som fick beröm av Vimmerbys offensiva spelare. Nyförvärvet Jonas Nyman gjorde kvällens andra mål kort efter Holmstrands fullträff. Det blev fjärde målet på tre träningsmatcher för Nyman. 

– Han är riktigt vass och det är kul att ha honom i laget. Han kommer hjälpa oss mycket. Jonas är riktigt bra, framför allt offensivt, men jag är även imponerad av jobbet defensivt, säger Horsky om den nye stjärnan. 

I tredje perioden reducerade Tranås till 5-1, men mer än så blev det inte. Vimmerby tog en tredje bekväm seger och har verkligen börjat försäsongen på bästa sätt. 

– Vi försvarade oss ganska bra och gjorde mycket rätt idag. Inensiteten och skridskoåkningen var riktigt bra. Sedan tappade vi lite i vissa stunder där de satte mycket press på oss. Vi var lite på hälarna stundtals, men hade fortfarande bra kontroll i försvarsspelet. Försvarsspelet var riktigt bra och Rydén i mål var stabil, berömmer Phil Horsky. 

Som tycker att detta var Vimmerbys bästa insats hittills. 

– Det är mycket stabilare över hela barnan. Vi var lugnare med puck i försvarszon till exempel. Jag tycker att vi tog ett stort steg den här matchen och den här veckan. Men det finns fortfarande mycket att jobba med, säger tränaren. 

Nästa träningsmatch är på fredag, då Vimmerby återigen möter Tranås, den gången på bortais. 

Oscar Carlsson signalerar för 2-0 för VH hemma mot Tranås.
Oscar Carlsson signalerar för 2-0 för VH hemma mot Tranås.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!