Ny seger – och intresse från Toronto

Seger efter en straffrysare mot Finland – och snart kanske förstärkning från Toronto. William Nylander verkar positiv att komma till VM. –Det är alltid roligt att höra, så får vi se om det går att lösa, säger Tre Kronors förbundskapten Sam Hallam efter 2–1-segern.

Sveriges målvakt Lars Johansson, Sveriges Oscar Lindberg och Finlands Harri Pesonen i kamp under VM-matchen.

Sveriges målvakt Lars Johansson, Sveriges Oscar Lindberg och Finlands Harri Pesonen i kamp under VM-matchen.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ishockey2023-05-15 23:07

Samtidigt som Sverige mötte Finland i toppmötet i VM hade Toronto en sista samling innan spelarna sprids för vinden efter uttåget ur Stanley Cup.

Enligt kanadensiska medieuppgifter uttalade forwardsstjärnan William Nylander ett intresse för att komma till VM.

Även backen Timothy Liljegren ska enligt SVT och Expressen vara positiv till VM-spel.

Efter att Fabian Zetterlund och Linus Johansson anmäldes i VM-truppen timmarna före Finlandsmatchen har Sverige två öppna utespelarplatser.

"Fokuserad på matchen"

Hallam ville inte bekräfta uppgifterna:

– Jag vet inte, jag har varit fullt fokuserad på matchen, vi får se vad general manager (Josef Boumedienne) spånat ihop.

Han var nöjd över Tre Kronors tredje raka seger i VM och vinsten över hemmanationen och den regerande världsmästaren Finland.

– Det var en match med mycket kamp från vår sida. Otroligt nöjd med försvarsspelet i egen zon och spelet på lösa puckar. Framför allt Finlands förstakedja är väldigt starka vid sargerna och etablerar spel bakom mål och jag tyckte vi löste det. Det var en gång när de fick öppet spel och då löste Lasse (Johansson) det stort, säger Hallam.

"Bra tecken"

Offensivt finns mer att hämta, tycker Hallam, men gillar sitt lags inställning.

– Bitvis gasar vi på som i andra perioden och det är det som ger oss momentum och vi gör 1–0. Sedan efter Finland gör 1–1 gillar jag sättet vi agerar på och verkligen spelar för att vinna, säger han och fortsätter:

– Ett mönster jag kan tyda är att ju längre matcherna går ju mer har vi att ge. Det är ett ganska bra tecken.

Han hyllade också Lucas Raymond som avgjorde straffdramat. Han skickades in först när straffläggningen gick till extraomgång och avgjorde med sitt andra mål.

– Han är kylig. Han känner sig komfortabel med den första och det är en spelare som växer av att känna förtroendet i offensiva situationer så vi vill visa att vi står bakom honom, säger Hallam.

Sam Hallam.
Sam Hallam.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!