Ny skräll för Oskarshamn – kan avgöra på söndag

Rögle och Oskarshamn stod på 2–2 inför kvällens femte match i kvartsfinalerna i SM-slutspelet. Då skrällde Oskarshamn ännu en gång och kan efter 4–1-segern avgöra finalserien på hemmaplan på söndag. –Helt underbart, säger backen Robin Norell i C More.

Oskarshamns Tomas Zohorna gav sitt lag ledningsmålet i andra perioden. Arkivbild.

Oskarshamns Tomas Zohorna gav sitt lag ledningsmålet i andra perioden. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Ishockey2022-04-08 21:16

Oskarshamn har matchboll inför söndagens sjätte kvartsfinal eftersom att man nu leder finalserien med 3–2.

– Nu har vi så himla kul där ute, säger Oskarshamnscentern Fredrik Olofsson, med en assist, i omklädningsrummet efter matchen.

Det var dock hemmalagets Marco Kasper som inledde målskyttet på Catena arena i Ängelholm – med att i den 11:e minuten göra mål på sin 18-årsdag.

Men vändningen kom redan fyra minuter in i andra perioden när Tomas Zohorna gav Oskarshamn 2–1. Då hade Jonas Engström kvitterat redan efter en minut.

"Vi är en lagmaskin"

Ett skakat hemmalag lyckades inte jobba ikapp innan paus.

– Det är inte bra nog såklart, sade Röglespelaren Ted Brithen i C More innan den tredje perioden.

– De sätter stopp i vårat spel. Men vi får inte stopp i deras, summerar han matchbilden.

När Cameron Brace sedan utökade ledningen till 3–1 i tredje var kvartsfinalen avgjord – men Jonas Engström satte pricken över i:et i en tom Röglebur med en minut kvar och slutresultatet blev 4–1 till Oskarshamn.

– Vi är en lagmaskin. Vi blir inte trötta och vi kämpar igenom allt, säger backen Robin Norell, noterad för en assist, i C More.

"Det är inte över än"

Det står nu 3–2 till Oskarshamn i finalserien – och laget har två raka segrar med sig in i nästa möte. Vinner de nästkommande match, på hemmaplan i Be-Ge Hockey center, på söndag är de klara för semifinal i SM-slutspelet ishockey.

Rögle vann grundserien i SHL – och Champions Hockey League-titeln, så sent som i mars.

Enligt huvudtränaren Cam Abbott behöver man gå in i matchen på söndag med ett bättre självförtroende, om man vill hålla finalserien vid liv.

– Vi måste se till att hålla oss självsäkra och hitta sätt att göra mål, säger han och konstaterar:

– Det är inte över än.

Oskarshamn blev nia i grundserien och tog sig vidare till sitt första SM-slutspel någonsin. Där slog man ut Leksand i åttondelsfinalerna. I kvartsfinalerna mot Rögle inledde man med seger, men förlorade sedan två matcher på raken innan de lyckades kvittera på hemmaplan senast.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!