Karlskrona blev för svÄra Ànnu en gÄng

SmĂ€ll pĂ„ smĂ€ll pĂ„ smĂ€ll. Karlskrona Ă€r nog det vĂ€rsta motstĂ„nd Vimmerby Hockey vet. Hur ska vi annars tolka det faktum att det hĂ€r var sjunde raka förlusten de tvĂ„ senaste sĂ€songerna. "De var hetare Ă€n oss i början, sen mĂ„ste man göra mĂ„l pĂ„ chanserna", sĂ€ger VH-trĂ€naren Staffan Lundh efter förlusten (2–5).

Vimmerby Hockey föll mot Karlskrona Ànnu en gÄng.

Ishockey2021-12-10 22:28

Det börjar bli en otrevlig ovana. En mycket otrevlig sĂ„dan, med VH-ögon sett.

Det Ă€r ganska uppenbart att det forna elitlaget Karlskrona passar Vimmerby Hockey mycket illa.

Trots att VH var det bĂ€ttre laget i den tredje perioden och ocksĂ„ delar av den andra, vann gĂ€sterna fullt rĂ€ttvist.

Anledning? Vimmerbys svaga insats i den första perioden. VH var inte med i matchen dĂ„ och bjöd in gĂ€sterna att ta över initiativet.

Det var ena myntet av det hela. Det andra var att KHK var riktigt vassa första 20 minuterna.

– De var heta i början och Ă€r tunga och starka att möta, sĂ€ger Staffan Lundh efterĂ„t.

VH-mĂ„lvakten Robin Christoffersson hade fullt upp i den första perioden och rĂ€ddade laget frĂ„n att gĂ„ in i första periodvilan frĂ„n ett större underlĂ€ge (0–2). Vimmerby tillĂ€t KHK-spelarna att alldeles för lĂ€ttvindigt komma nĂ€ra honom och dĂ€rifrĂ„n skapa chanser.

Erik Santesson var lyckosam, dĂ„ det var han som fixade bĂ„de 0–1 och 0–2.

Vimmerby hade svĂ„rt att hĂ€nga med i gĂ€sternas höga tempo och ocksĂ„ svĂ„rt att hitta rĂ€tt i passningsspelet.

Vad sa ni till varandra inför andra perioden?

– UngefĂ€r detsamma som vi tryckte pĂ„ inför matchen. Att förflytta puck snabbt dĂ„ Karlskrona överbelastade ganska mycket.

VH var betydligt vassare i mittperioden och skapade flera chanser, dÀr det borde ha blivit mÄl pÄ Ätminstone nÄgon. Skyttekungen Lucas Jidenius hade ett par av dem. Men, men...det blev inte nÄgra mÄl vare sig för VH eller KHK.

I tredje kom kalldusch nummer tre – omgĂ„ende. Jesper Hultberg satte 0–3 tidigt. Ett mĂ„l i helt fel lĂ€ge för ett VH pĂ„ reduceringsjakt.

– Det var jobbigt att det mĂ„let kom i det lĂ€get, suckar Lundh.

Samma visa hĂ€nde nĂ€r Vimmerby vĂ€l lyckats hitta nĂ€tet genom Todd Winder. Bara dryga minuten senare gjorde dĂ„ Jacob Grönhagen 1–4 i numerĂ€rt överlĂ€ge.

Kört? Nej, inte helt. VH jobbade hĂ„rt för att skaka liv i matchen igen och hade ocksĂ„ lĂ€gen för att göra det.

– TyvĂ€rr fĂ„r vi inte dit puckarna och blir inte belönade för alla chanser vi skapar. Det grinar lite emot, sĂ€ger Staffan Lundh.

Gustav Janssons 2–4-mĂ„l kom för sent. I slutminuten kom sedan 2–5 i öppen kasse.

Redan pĂ„ söndag har Vimmerby match igen, Dalen borta.

– Det Ă€r bara att ladda om till den och hoppas att vi kan vinna mot Karlskrona nĂ€sta gĂ„ng vi möter dem.

VH-KHK: 2-5

Första perioden: 0–1 (9.04) Erik Santesson, 0–2 (18.53) Erik Santesson, spel 5/4.

Tredje perioden: 0–3 (41.30) Jesper Hultberg, 1–3 (43.26) Todd Winder (Jakob Karlsson, Pelle Ström), 1–4 (45.06) Jacob Grönhagen, spel 5/4, 2–4 (58.25) Gustav Jansson (Jakob Karlsson, Anton Carlsson), spel 5/4, 2–5 (59.17) Simon Andersson.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!