Ny stark match av Rydén - till ingen nytta

Vimmerby Hockey har släppt in väldigt lite mål sista fem matcherna. Målvakten Tomas Rydén imponerar. Samma sak i gårdagens länsderby mot Kalmar. Trots att han bara släppte två puckar bakom sig så blev det förlust (1-3).

Tomas Rydén gjorde en ny stark match i VH-kassen.

Tomas Rydén gjorde en ny stark match i VH-kassen.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2019-11-07 11:24

Det var en påtagligt besviken Tomas Rydén jag stötte på efter matchen mot Kalmar. Återigen hade han gjort en stark match i VH-kassen. Återigen blev det en sur och jobbig förlust. 

–  Jag gör vad jag kan och är nöjd med mitt spel den senaste tiden. Jag tycker att jag tar de puckar som jag ska. Samtidigt är det såklart jobbigt att vi har svårt att göra mål. Det är klart att det är tufft. Just nu saknas det lite framåt, men vi får jobba vidare på det. 

Vad tror du att det beror på att ni gör så få mål?

–  Jag tror att det kan sitta mentalt, att det har blivit någon sorts av spärr. Vi får trycka på anfallsspelet ännu mer och ha mer driv mot kassen. 

På de fem senaste matcherna har Vimmerby släppt in nio mål, varav tre i öppen kasse. Det är ett mycket bra facit. Med Rydén i målet har det bara blivit sex baklängesmål, vilket innebär snäppet över ett insläppt mål i snitt per match. Det är ett ännu bättre facit. 

Som sagt, det är inte där problemet ligger just nu. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!