Ny stark seger för Västervik

Västervik avfärdar topplag på löpande band. I onsdags Pantern, i kväll Almtuna. Ett Almtuna som hade sju segrar på de åtta senaste. Västervik vann med 4-3 efter en imponerande insats, sedan Andreas Frisk pangat in avgörandet i sudden Death.

Het. Christopher Fish gjorde två mål för Västervik mot Almtuna.

Ishockey2017-12-29 20:14

Almtuna är Allsvenskans formstarkaste lag.

Mot ett piggt och Västervik kom de dock till korta.

VIK var det bättre laget i alla tre perioder. Sanning att säga hade Almtuna inte mycket att komma med offensivt. Uppsalalaget tycktes prioritera defensiven, eller var det så enkelt att de inte kunde stå emot Västerviks starka offensiv?

Två snabba VIK-mål

Det var annars ett något stukat VIK som gick in i första periodvilan. Trots spelövertag och många chanser var det gästerna som hade ledningen med 0-1 - efter mål av Erik Flood. Målet kom med två (!) sekunder kvar av perioden i numerärt överläge.

VIK fick ingen mental knäck av det sena baklängesmålet - inte alls.

De röda kvitterade omgående i mittperioden. Matchklockan hade inte ens tickat upp till en minut innan hete Christopher Fish satte 1-1 efter retur. Samme Fish blev tvåmålsskytt kort efteråt, då han återigen vispade in en retur. Västerås-förvärvet gjorde som ni kanske vet två mål även förra matchen, mot Pantern

Tappade trepoängaren

VIK fick även en bra start i den sista akten. Oskar Carlsson sköt från blå, Mattias Elfström styrde - och 3-1 var ett faktum.

Och det var sannerligen bud på fler hemmamål. Västervik surrade som ilskna bålgetingar i Almtunas zon och satte enormt tryck på upplänningarna. Förre VH-målvakten Oscar Fröberg hade det hett om öronen. Men 4-1-målet kom aldrig, istället mycket ologiskt 3-2 - med knappt tio minuter kvar att spela. Reduceringen skapade nerv. Västervik anfallslusta kom av sig helt - och till slut kom också kvitteringen i powerplay. Snöpligt värre för VIK - som frenetiskt jagade ett segermål sista minuterna. Och det skapades heta chanser på löpande band, men mål blev det inte.

Matchen gick till förlängning - där rättvisa skipades då Andreas Frisk fick fullträff och stenhårt satte 4-3.

Matchfakta Västervik-Almtuna: 4-3 (0-1, 2-0, 1-2, 1-0 )
Första perioden: 0-1 (19.58) Erik Flood (Albin Carlsson, Daniel Ljunggren).
Andra perioden: 1-1 (20.51) Christopher Fish (Patrik Blomberg, Victor Öhman), 2-1 (23.55) Christopher Fish (Victpr Öhman, Andreas Frisk).

Tredje perioden: 3-1 (42.07) Mattias Elfström (Oskar Carlsson), 3-2 (50.23) Linus Rotbakken (Victor Rollin-Carlsson, Viktor Hertzberg), 3-3 (57.31) Lukas Sandström (Albin Carlsson), spel fem mot fyra.

Förlängning: 4-3 (61.27) Andreas Frisk.
Utvisningar VIK: 3x2, Almtuna: 2x2.
Skott: 13-10, 16-6, 14-3