Ny svidande förlust för Vancouver

Vancouver sköt mest, men bara Elias Pettersson lyckades få hål på Toronto. Det blev femte förlusten i rad för västkustlaget. –Det är frustrerande. Vi spelade bra och skapade många målchanser, säger Pettersson.

Torontos John Tavares går till anfall mot Vancouvers målvakt Braden Holtby.

Ishockey2021-02-09 04:09

Det blev en femte förlust i rad för Vancouver, när man för tredje gången i rad förlorade mot Toronto i NHL-ishockeyn. Men det var ett annat Vancouver som gick ut på isen den här kvällen, jämfört med de senaste matcherna.

"Mycket bättre"

Vancouver skapade mest, och sköt så gott man kunde mot Frederik Andersen i Toronto-målet – men dansken räddade 31 av 32 skott. Undantaget stod Elias Pettersson för, som med ett handledsskott fick hål på dansken i mitten av den andra perioden. Toronto fick som jämförelse bara 19 skott på mål.

– Vi har pratat och haft möten om hur vi vill spela, vad som krävs för att vi ska lyckas. I dag var det mycket bättre, även om vi inte lyckas vinna, säger Elias Pettersson vid presskonferensen efter matchen.

Powerplaymålet innebar kvittering till 1–1, och Vancouver kände inför den tredje perioden att man hade viss medvind.

– Vi jobbar tillsammans. Alla vi fem forecheckar, vi sätter press på dem. De gillar att bryta upp pucken med många passningar och vi försöker alltid vara på dem, sade Elias Pettersson i periodvilan inför den tredje perioden.

"Inte bra nog"

Men perioden gick inte Vancouvers väg. Torontos Auston Matthews – målskytt för åttonde matchen i rad – gav laget ledningen nästan halvvägs in i tredje, där Rasmus Sandin noterades för en assist. Alexander Kerfoot utökade ledningen ynka elva sekunder senare. Vancouver fortsatte att pressa, men fick nöja sig med en ribbträff.

– Toronto är ett bra lag. De har mycket skicklighet inom laget. Ger vi de tid och utrymme kommer vi att få betala för det. Det var en bra match, men det var fortfarande inte bra nog, säger Pettersson efter matchen.

Från tränarhåll har Vancouver försökt att få spelarna att inte deppa, när förlusterna har radat upp sig.