Ny toppinsats men inga poäng för VH

Vi kan konstatera att Vimmerby Hockey är i fortsatt kanonform. Mot topplaget Kristianstad var VH nära att ta sin sjunde seger på de åtta senaste. Men till slut gick skåningarna segrade ur striden och vann en händelserik match med 4-3.

Viktor Hällegard gjorde 3-2 för VH precis när andra perioden var över. Trots det föll laget med 4-3 mot Kristianstad hemma.

Ishockey2017-02-15 20:10

Vi bjöds på en kanonmatch i Vimmerby Ishall i afton, med högt tempo, starka individuella prestationer och bra hockey.

Efter två perioder var Vimmerby i ledning med 3-2, efter att ha vänt underläge 0-2 efter första 20 minuterna. Hemmamålen gjordes i tur och ordning av Petter Runesson, Oscar Josefsson och Viktor Hällegard. I sista utjämnade KIK tidigt och knappt nio minuter före slutsignalen avgjorde Fredrik Hansson när han i öppen kasse kunde raka in segermålet.

Trots förlusten förtjänar VH högt betyg för insatsen.

Fakta
VH-Kristianstad 3-4 (0-2, 3-0, 0-2)
Första perioden; 0-1 (09.37) Fredrik Hetta (Thom Flodqvist, Fredrik Hansson), spel 5 mot 4, 0-2 (12.27) Marcus Sirén (Thom Flodqvist, Johan Molldén).
Andra perioden: 1-2 (25.34) Petter Runesson (Calle Johansson, Kalle Östman), spel 5 mot 4, 2-2 (35.56) Oscar Josefsson (Dennis Fröland, Victor Crus Rydberg), 3-2 (40.00) Viktor Hällegard (Mathias Wigley).
Tredje perioden: 3-3 (4.38) Daniel Andersson (Thom Flodqvist, Joel Persson), 3-4 (51.25) Fredrik Hansson (Thom Flodqvist, Marcus Sirén).