Ny träningsmatch för VH: "Dags att få bättre struktur"

Försäsongen rullar vidare. Ikväll har Vimmerby Hockey hemmamatch mot Grums.

Tomas Rydén står i målet.

Tomas Rydén står i målet.

Foto: Jonatan Häggström-Wedding

Ishockey2020-09-18 07:30

Det är den sjätte av totalt sju träningsmatcher. Mot Grums kommer VH-tränaren Phil Horsky titta lite extra på spelet i special teams, det vill säga boxplay och powerplay.

– Det är ingenting som vi har jobbat så hårt med tidigare, men nu börjar det bli dags att få bättre struktur. Vi kommer filma spelet i special teams på torsdagsträningen och ha en genomgång inför matchen, säger Horsky.

Hur har den senaste veckan varit?

– Bra. Killarna har tävlat hårt på träningarna. Vi har tagit ännu ett kliv i intensiteten. Det är kul att se.

Alla VH-spelare är tillgängliga, förutom Oskar Carlsson som har fått ledigt på grund av personliga skäl. Det blir Tomas Rydén som startar i målet. Det är fortfarande oklart hur det blir med forwarden Victor Östling, som provspelade med Vimmerby i förra veckan.

Resultatmässigt har VH gjort en bra försäsong så här långt, med fyra segrar och en förlust. Målskillnaden är 20-11. Det är nyförvärvet Jonas Nyman som toppar skytteligan med fem fullträffar. Han har också varit en av Vimmerbys bästa spelare.

Alla målskyttar: Jonas Nyman 5, Mattias Wigley 3, Oskar Carlsson 2, Pelle Ström 2, Pierre Gustavsson 2, Oscar Gustafsson, Ludvig Vännström, Jakob Karlsson, Todd Winder, Martin Holmstrand, Anton Carlsson.

Kvällens motståndare Grums har spelat tre träningsmatcher hittills. Efter den inledande 5–2-segern mot Grästorp har det blivit förluster mot Malung och Borlänge med samma siffror.

* Ni kan följa matchen mellan Vimmerby och Grums på vår sajt, www.vimmerbytidning.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!