Ny tuff derbybatalj väntar VH

Vimmerby Hockey har gått från klarhet till klarhet. Laget gjuts samman för varje vecka som går och i dag väntar den tuffaste uppgiften hittills, derby mot Västerviks IK.

Foto: Privat

ishockey2018-09-01 07:00

Phil Horskys spelfilosofi börjar allt mer sätta sig i Vimmerby Hockey. Laget har för varje match som gått imponerat mer och mer på nye huvudtränaren. I torsdags mot Tranås blev det visserligen inget målkalas som mot Hammarby, men att det var VH:s klart bästa match för säsongen var det inget snack om.

– Jag har tittat på video från matchen två gånger nu och jag är mycket nöjd. Det var inte så mycket ”ups and downs” utan vi såg väldigt stabila ut, säger Vimmerbys tränare Phil Horsky.

VH-tränaren var alltså belåten efter den starka laginsatsen senast, men det finns ändå stor utvecklingspotential på vissa saker.

– Situationerna när vi tappar puck i mittzon måste vi bli bättre på. Sen måste vi bli bättre på att avväga när vi kan chansa och inte, menar Horsky.

I eftermiddag väntar andra matchen i Sandströms Trophy. Återigen är det ett derby som väntar Vimmerby – men av det betydligt hetare slaget. Det är allsvenska Västerviks IK som står för motståndet.

– Det ska bli jättekul att få presentera oss mot ett sånt allsvenskt lag. Nu ska vi visa hur bra vi är.

Västervik har även de imponerat under försäsongen och har tre raka vinster. Horsky berättar att han bra koll på VIK och är väl medveten om vad hans VH måste se upp extra mycket för.

– Jag har sett några träningar med dem och de är ett väldigt underskattat lag. De är framför allt väldigt snabba så vi måste vara på hugget.

Vimmerby har alla spelare tillgängliga. Även i denna match kommer de experimentera med olika kedjor.

Derbyna mellan Vimmerby och Västervik brukar vara minst sagt heta. I dag är det dags igen när de drabbas samman i Sandströms Trophy.
Derbyna mellan Vimmerby och Västervik brukar vara minst sagt heta. I dag är det dags igen när de drabbas samman i Sandströms Trophy.
Västerviks IK–Vimmerby Hockey

Inför derbyt kommer båda lagen med tre raka segrar. Västervik har på vägen till denna match besegrat Södertälje (4–2), IK Oskarshamn (5–3) och IK Pantern (4–1).

Vimmerby har hittills slagit Mariestad (2–1 ot.), Hammarby (7–2) och Tranås (1–0).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!