Vimmerbybacken lånas ut till nykomlingen

Adam Lindblad har fått begränsat med speltid i Vimmerby Hockey den här säsongen. Nu lånas backen ut till Mjölby tills vidare. "Jag behöver speltid så det är en bra lösning", säger han.

Adam Lindblad har fått begränsat med speltid i VH den här säsongen och är utlånad till Mjölby tills vidare.

Adam Lindblad har fått begränsat med speltid i VH den här säsongen och är utlånad till Mjölby tills vidare.

Foto: Axel Norbro

Ishockey2023-12-07 07:00

20-åringen har tillhört VH:s A-trupp i tre säsonger. I år har han hamnat som åttonde back i truppen och bara medverkat i två matcher. Tidigare på säsongen var han utlånad till Sölvesborg i tvåan där han gjorde sju matcher. Nu har han hittat en lösning med Mjölby i ettan istället.

– Det blir lite smidigare i och med att det är närmare att åka till Mjölby i alla fall, säger Adam Lindblad när sporten når honom på onsdagen och han är på väg norrut för match mot Forshaga hemma. En match som Mjölby vann med 2–1 efter förlängning.

Lindblad var en del av laget i helgens match mot Lindlöven där Mjölby vann borta med 8–5.

– Mjölby är nykomlingar i ettan och hade en tuff start på säsongen. Nu verkar de vara på väg upp. Förra veckan vann de mot Tranås också.

Mjölby har haft problem defensivt så här långt. 75 insläppta mål på 17 matcher är mycket jämfört med Vimmerbys 34.

– Ja, det verkar som det finns en del att jobba på defensivt. Jag hoppas kunna bidra där.

Efter jul får Mjölby inrikta sig på spel i fortsättningsserien. Där lär laget få möta lag som Troja/Ljungby, Borås och Mörrum.

– Det blir ju en del lag som jag har spelat mot med Vimmerby sedan tidigare. Sedan får vi se hur lång utlåningen blir. Skulle Vimmerby behöva ha mig framöver så är jag fri att gå tillbaka med kort varsel, säger Adam som pendlar till Östergötland för träningar och matcher nu, men hoppas kunna lösa ett boende på orten framöver.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!