Ny VH-seger över HC Dalen

Vimmerby Hockey vann även den andra träningsmatchen mot kommande seriekollegan HC Dalen. 3-2 slutade söndagens drabbning i Vimmerby ishall, sedan Albin Runesson avgjort genom att skicka in ett slagskott i overtime.

Robin Kokkonen var en av Vimmerby Hockeys bättre spelare mot HC Dalen på söndagen. Han gjorde även ett av lagets mål

Ishockey2017-09-10 16:14

Vimmerby Hockey har sannerligen en hel del att fundera på inför kommande helgs seriepremiär i den södra HockeyEttan, borta mot Tyringe.
Söndagens hemmamatch mot kommande seriekollegan HC Dalen lämnar en hel del frågetecken efter sig. Resultatet kan man bortse från i en träningsmatch, men spelmässigt är man långt ifrån där än och dalarna i matcherna lite för djupa.

Den första perioden är egentligen inte mycket att skriva om. Begreppet ”typisk träningsmatch” har nog aldrig passat bättre. Lojt, tempofattigt, slarvigt och uddlöst.
Bättre fart och framför allt bättre underhållning i den andra perioden. Dalen var laget som skapade mest, mycket tack vare många VH-utvisningar och vasst spel i numerärt överläge, men det var Vimmerby som gjorde de flesta målen.

Ledningsmålet kom redan inledningen av mittakten. Efter en tilltrasslad situation i Vimmerbys tredje powerplay i matchen kunde till slut Jakob Karlsson raka in pucken i öppet mål.
Dryga minuten senare fick Dalen chansen att spela fem mot tre, sedan hemmalaget drog på sig två snabba utvisningar. Man lyckades inte då och inte heller i nästa numerära överläge man fick, men strax därefter satt kvitteringspucken.
Gästerna fick en trippelchans framför vasse VH-keepern Jonathan Ståhlberg och då kunde han inte stå emot längre
Ett nytt powerplay för Dalen följde nästan omgående, men i det snodde hemmalaget Robin Kokkonen och fri med Dalens målvakt gjorde han inget misstag.

Dalens kvittering några minuter in i den tredje perioden var inte alls orättvis. Kevin Karlsson utnyttjade ett svagt försvarsspel och hängde in pucken.
Knappa nio minuter in i slutperioden svarade gästernas Anton Johansson-Martis för en riktigt ful tackling i ryggen på Vimmerbys Markus Modigs, som skickades rakt in i sargen med huvudet före.
Modigs, som ju har en karriär kantad av flera hjärnskakningar, kunde dock resa sig efter ett tag och ledas av isen.
Trots fem minuters numerärt överläge lyckades inte Vimmerby skapa en enda riktigt högoktanig chans.
I slutet av matchen fick Vimmerby ytterligare ett guldläge att avgöra, då man fick spela fem mot tre i drygt en minut, men inte heller då lyckades man få in pucken.

Oavgjort efter full tid, men bara dryga minuten in i overtime kom avgörandet. Jakob Karlsson serverade Albin Runesson en passning och denne skickade upp ett slagskott i nättaket. Snyggt!

Bäst i Vimmerby var Jonathan Ståhlberg i målet samt kedjan med Robin Kokkonen, Mattias Wigley och Anton Carlsson.
Vimmerby har nu en match på sig att hitta formen till seriestarten. På onsdag möter laget allsvenska IK Oskarshamn i hemmahallen.

Vimmerby Hockey-HC Dalen 3-2 (0-0, 2-1,0-1, 1-0)
Målen: 1-0 (23.04) Jakob Karlsson (Robin Höglund) sp 5/4, 1-1 (34.28) Markus Pettersson (Anton Johansson, Marcus Lundberg), 2-1 (35.44) Robin Kokkonen (u.a) sp 4/5, 2-2 (44.30) Kevin Karlsson (Kalle Hult), 3-2 (61.14) Albin Runesson (Jakob Karlsson).
Skott: 26-24 (7-5, 7-14, 12-5)