Ny VIK-förlust - Tranås vann i sudden

Med Jonas Fransson i buren mot sin moderklubb och en revanschlusta skulle VIK plocka en seger mot Tranås. Men division ett-laget stretade emot med bravur och övertidsvann med 4-3.

Ishockey2017-08-25 19:47

Inledningsvis såg det dock lovande ut. Joacim Hedblad och Dan Pettersson såg med varsitt läckert avslut till att ge VIK en tidig 2-0-ledning. En ledning man skulle tappa till 2-2, efter lika fina TAIF-kassar.

När den tredje länken i VIK:s förstakedja gjorde 3-2 i mitten av den andra perioden av den två gånger 20 minuter långa matchen såg VIK ut att åtminstone kunna plocka hem en seger. Icke. Jesper Nordin prickade in kvitteringen två minuter från slutet och tog matchen till förlängning. Väl där satte Eric Gustafsson segermålet efter en dryg minut.

– Det är klart att det aldrig är bra eller roligt att förlora. Det som är bra är att alla vill, alla försöker. Men spelmässigt är vi inte där. Det vi måste göra nu är att ta kliv i rätt riktning. Man kan få fina referenser i motgångens stund, avslutar Forsberg.

Mycket ska nu till för att värdlaget VIK ska nå lördagens final i Sandström Trophy.