Nya backen: "Alltid haft svårt mot VH"

Först skrev en ny målvakt på. Sedan en forward. Nu har Vimmerby Hockey värvat en ny back inför nästa säsong. Jonathan Augustin är spelaren som byter Nybro mot Vimmerby. "VH var det bästa alternativet", säger han.

Jonathan Augustin är Vimmerby Hockeys tredje nyförvärv inför kommande säsong.

Jonathan Augustin är Vimmerby Hockeys tredje nyförvärv inför kommande säsong.

Foto: Privat

Ishockey2020-04-21 18:11

Det är en bit kvar tills ishockeysäsongen drar igång igen. Men för Vimmerby Hockey har det ändå varit fullt upp med kontraktsförlängningar och nyförvärv.

Under tisdagen gjorde man klart med ytterligare en ny spelare. Det är den 22-årige backen Jonathan Augustin som är klar för VH. Han kommer från spel i seriekonkurrenten Nybro Vikings de två senaste säsongerna.
– Det känns jättebra och jag är taggad. Det ska bli skoj, säger Jonathan Augustin.

Förra säsongen stod backen för 12 poäng (6 mål och 6 assist) på 43 matcher för Nybro och efter säsongen var det inte bara VH som var intresserade av honom.
– Det har funnits några andra klubbar som jag varit i diskussioner med, säger Augustin.
Vilka klubbar har du pratat med?
– Jag vill inte gå in på det.
Var det aktuellt att stanna i Nybro?
– Ingenting var klart förrän jag skrev på för Vimmerby. Men jag kände att VH var det bästa alternativet. De hörde av sig och allt kändes bra. Klubben vill åt samma håll som jag själv vill.

Augustin har Växjö Lakers som moderklubb och spelade i deras organisation fram till säsongen 2018/2019, då han skrev på för Nybro i Hockeyettan. Han blir nu VH:s tredje nyförvärv inför säsongen och så här beskriver han sin spelstil:
– Jag skulle säga att jag är stabil defensivt och har ett väldigt bra skott framåt.

De två senaste säsongerna har Nybro och Vimmerby spelat i samma serie och 22-åringen har bra koll på sitt nya lag.
– Med Nybro hade vi alltid svårt mot Vimmerby, speciellt på bortaplan. Det är ett lag som alltid kör hårt, vilket jag hoppas att vi gör nästa säsong också, säger han.

Efter att ha bott i Nybro de senaste åren har han nu flyttat tillbaka till Växjö, där han ska tillbringa de kommande månaderna.
– Jag kommer att flytta till Vimmerby när vi samlas i augusti. Fram till dess ska jag träna hårt och sommarjobba lite så man inte bara sitter hemma, avslutar han och skrattar.

VH-truppen 

Spelare: Jonathan Augustin (från Nybro Vikings), Oskar Carlsson (förlängning), Jonas Nyman (från Skövde IK), Gustav Bågenvik (från Grums IK), Oliver Kempainen (förlängning), Max Popovic (förlängning), Oscar Gustafsson (förlängning), Pierre Gustavsson (förlängning), Pelle Ström (förlängning), Linus Ljung (förlängning), Anton Carlsson (förlängning).

Tränare: Phil Horsky (förlängning).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!