Nya backen: "Har både offensiva och defensiva styrkor"

84 kilo tung och 193 centimeter lång. Där har ni Vimmerby Hockeys nya back Olle Hellström, som är laddad inför sitt nya äventyr. "Jag har hört mycket gott om Vimmerby", säger han.

Olle Hellström byter Kiruna och den norra Hockeyettan mot Vimmerby och den södra serien.

Olle Hellström byter Kiruna och den norra Hockeyettan mot Vimmerby och den södra serien.

Foto: Håkan Stridblom

Ishockey2020-06-05 20:10

Vimmerby Hockey presenterade under fredagen den sjätte påskriften på backsidan inför säsongen 20/21. Utöver Pelle Ström, Linus Ljung, Oskar Carlsson, Oskar Lindgren och Jonathan Augustin kan vi nu addera 22-årige Olle Hellström i backmixen. 

Från Brynäs och Karlskogas juniororganisationer till Valbo. Via Valbo, en kort utlåning till Falu IF och två säsonger i Kiruna IF i Hockeyettan har Hellström nu valt den södra serien och Vimmerby.
– Det känns grymt kul. Jag är verkligen taggad på att komma ner, säger Olle Hellström, som ursprungligen är från Gävle.

De två senaste säsongerna har den reslige backen stått för 37 poäng i Kiruna och var med och tog laget till Allettan i vintras. 
– Säsongen som gick var väldigt utvecklande för mig och jag hade även en viktig roll i laget. Att spela Allettan var roligt och det är alltid tuffa matcher, säger Hellström.
Hur skulle du beskriva dig själv som back?
– Jag har både offensiva och defensiva styrkor och gillar att spela både powerplay och boxplay. 

undefined
Olle Hellström.

Säsongen 17/18, då han spelade för Valbo HC, ställdes han mot just Vimmerby Hockey.
Vad minns du av de matcherna?
– Det var full fart. Minnet säger mig att vi inte hade så mycket att säga till om när vi mötte Vimmerby, säger han och skrattar.

Den här säsongen ska han alltså istället spela för dem.
– Jag har hört mycket gott om Vimmerby och om organisationen. Jag fick ett bra intryck när jag pratade med ledningen och hade även en bra konversation med Phil (Horsky, tränare).
Vad har du för målsättning med säsongen?
– Mest att utvecklas så mycket som det bara går personligt. Sedan vill jag även gå så långt som möjligt med laget också.

Den gångna säsongen avslutades dock på ett tråkigt sätt, då han ådrog sig en axelskada.
– Den håller på att bli bra nu så det är ingen fara.

Vimmerby Hockey 20/21:

Spelare: Olle Hellström (ny från Kiruna IF), Mathias Wigley, Gustav Jansson (ny från Vallentuna), Max Pålholm (ny från Boden), Tomas Rydén, Oskar Lindgren (ny från Kallinge/Ronneby), Jonathan Augustin (ny från Nybro), Oskar Carlsson, Jonas Nyman (ny från Skövde IK), Gustav Bågenvik (ny från Grums IK), Oliver Kempainen, Max Popovic, Oscar Gustafsson, Pierre Gustavsson, Pelle Ström, Linus Ljung, Anton Carlsson. 

Tränare: Phil Horsky, Philip Bertilsson (ny från Karlskrona J18), Mattias Lindén. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!