Nya läkarkontakter väntar Kalla

I lördags var det en tårögd Charlotte Kalla som kom i mål som 46:a i Faluns masstartslopp. Ett tungt bakslag i arbetet med att komma tillbaka efter sjukdomen i covid-19. Nu berättar landslagschefen Anders Byström att det väntar nya läkarkontakter för Kalla.

Charlotte Kalla.

Charlotte Kalla.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ishockey2021-01-31 17:45

– Hon pratade med vår läkare i går för att ser om vi ska undersöka i fall det är något kvar i kroppen fortfarande. Vi måste utreda om det finns kvar spår av det som varit eller om det är så att det går jättevågor formmässigt flera veckor eller månader efter sjukdomen. Man vet inte hur lång tid det tar, säger Byström.

Magnus Ingesson, som är Charlotte Kallas personlige tränare, berättar att det nu planeras för en ny agenda i Kallas comebackarbete.

– Vi har en dialog med landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson och utifrån det jobbar vi fram en strategi hur vi ska göra med Charlotte.

TT: Charlotte Kalla var mycket ledsen efter lördagens lopp. Hur mår hon nu?

– I går (lördag) när hon kom hem var hon på bättre humör och resonerade lite mer objektivt om detta. Jag ska prata med henne igen och sedan sätter vi tillsammans en ny agenda. Mer jag kan inte säga förrän vi haft vårt samtal, säger Magnus Ingesson.

Samtidigt växer frågan om Charlotte Kalla hinner bli tillräckligt starkt för att bli uttagen till VM?

Anders Byström svarar:

– Vi måste först kolla att kom är okej fysiskt och mår bra och sedan höra vad hon själv säger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!