Nya restriktioner – så påverkas Vimmerby Hockey

Kalmar län har gått ut med skärpta allmänna råd för att minska smittspridningen. Där är man tydliga med att man ska avstå från att delta i bland annat idrottsträningar. Men det innefattar inte Vimmerby Hockey. "Nej, vi går under proffsverksamhet", säger VH-tränaren Phil Horsky.

Vimmerby Hockey får fortsätta träna och spela matcher.

Vimmerby Hockey får fortsätta träna och spela matcher.

Foto: Arkivbild

Ishockey2020-11-10 14:12

Det var bara en tidsfråga innan Kalmar län också skulle införa striktare restriktioner i regionen. Region Kalmar skriver i ett pressmeddelande att man bland annat begränsar publikantalet till 50 personer vid allmänna sammankomster samt att man ska "avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar". 

Hur påverkar det här då Vimmerby Hockey, som är mitt uppe i säsongen och seriespelet i Hockeyettan? Inte alls, faktiskt. Åtminstone inte när det kommer till träningar och matcher. 

– Det finns en elitverksamhet som vi ingår i tillsammans med Allsvenskan och SHL. Vi kommer att fortsätta träna och spela som vanligt, är planen. Det är nog mer breddidrotten som får vila ett tag. Vi går under proffsverksamhet och jag har inte hört något annat, säger Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky. 

Däremot får man givetvis anpassa sig när det kommer till publikfrågan. Gränsen, som den senaste tiden legat på max 300 personer, sänks till 50 igen. 

VH-tränaren menar också att man nu går in i en kritisk tid, där man har fyra matcher på tio dagar. Då möter man lag från Skåne län (Tyringe), Jönköpings län (Tranås), Kronobergs län (Troja/Ljungby) och Blekinge län (Karlskrona) – i den ordningen. Alla de regionerna har skärpt sina allmänna råd. 

– Jag hoppas verkligen att vi kan spela alla matcher. Nu har alla lagen haft lite ledigt i några dagar så vi får se hur det blir, säger Phil Horsky. 

VH:s nästa match är på fredag, då man möter Tyringe på bortais.

De nya råden börjar gälla från och med idag den 10 november och gäller i fyra veckor framåt för Kalmar län, till och med den 8 december, men kan komma att förlängas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!