Nya spelarna får känna på det direkt: "Ge dem lite tid"

Aatu Luusuaniemi och Victor Östling. Det är två helt nya spelare som kommer att gå ut på isen för Vimmerby Hockey på onsdag när Nybro kommer på besök.

Aatu Luusuaniemi och Victor Östling kommer att få spela mot Nybro på onsdag.

Aatu Luusuaniemi och Victor Östling kommer att få spela mot Nybro på onsdag.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2020-09-08 16:11

 – Bägge två ser bra ut, men man måste ge dem lite tid. Det är svårt att komma in när vi ligger så långt fram i förberedelserna, säger Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky om de nya spelarna och fortsätter:

– Men båda är med i matchen imorgon (läs onsdag).

En annan som är ny men som ändå har hunnit med att spela en match är Todd Winder från Kanada. Forwarden gjorde också mål i sin debut, borta mot Tranås. 

– Man ser att han har något i händerna. Han är spelskicklig och har bra spelförståelse, vilket är precis enligt rapporten vi fick om honom, säger Horsky. 

På onsdag kväll är det dags för en ny träningsmatch och ett nytt Smålandsderby, hemma mot Nybro. 

– Jag har faktiskt ingen aning om hur bra Nybro är, men det spelar ingen roll. Det viktiga är vad vi gör. Vi har gjort bra matcher och vill nu ta nästa steg. 

Vad är nästa steg?

– Det är detaljarbete med press- och positionsspelet. Vi vill även spela rakare mot kassen, bland annat. 

VH har fyra raka segrar på försäsongen och är i gott slag. 

Vad tar du med dig från matcherna ni spelat hittills?

– Intensiteten, viljan och tävlingsnivån. Det har varit jättebra. Det känns knappt som att vi spelar träningsmatcher utan alla vill vinna varje byte, säger Horsky, som också flaggar för att vissa spelare kan komma att vilas i onsdagens match:

– Vi har några frågetecken men vi får se imorgon (onsdag) hur vi gör. Det är några som vi tar det försiktigt med för säkerhets skull.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!