Nya turer kring Hockeyettan: "Målet är 40 lag"

Svenska ishockeyförbundet har gått ut med ny information om processen kring kommande säsong i Hockeyettan. "Ambitionen är att göra så lite förändringar som möjligt i det spelschema som har presenterats, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef Svenska ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

Grästorp är klart för spel i Hockeyettan.

Grästorp är klart för spel i Hockeyettan.

Foto: Claes Nilsson

Ishockey2024-07-10 16:00

Grästorps IK meddelade under måndagskvällen att de tackar ja till platsen som blev vakant efter Skövde IK:s konkurs. Klubben behöver dock klara prövningen i Hockeyettans licensnämnd för att ta steget upp. 

Forshaga IF fick under måndagen besked att de beviljas elitlicens för spel i Hockeyettan säsongen 2024/2025.

”Det återstår att pröva licensen för IK Pantern och Grästorps IK. Beslut meddelas så snart prövningen är genomförd”, skriver Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Sporten rapporterade förra veckan om att fyra Hockeyettan-klubbar – Kristianstads IK, KRIF, Strömsbro IF och Bäcken HC – nekas elitlicens och tvångsdegraderas till division 2. Krisklubbarna har fram till den 19 juli på sig att överklaga och fram till dess kommer inga nya lag tillfrågas om uppflyttning.

Hockeyettan består i nuläget av 36 lag, varav två lag. Svenska Ishockeyförbundet och Hockeyettan är eniga om att målet är att fortsätta ha 40 lag i Hockeyettan.

Jakten på lag till Hockeyettan kommer gå via de tredjeplacerade lagen i kvalserierna till Hockeyettan. Treorna i kvalet till Hockeyettan 2023/2024 är i prioordning 1) KB 65 2) Malungs IF 3) Värmdö HC.

Ny serieindelning med tillhörande spelschema presenteras i augusti 2024. Seriestarten planeras fortfarande till den 22 september 2024.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!