Nybro spräckte VH:s bortasvit

Efter fyra raka segrar bröts Vimmerby Hockeys fina bortasvit i Nybro. VH föll med 3-1.

Ishockey2017-02-22 20:05

Den 18 januari vann Vimmerby över Nybro med 2-1. Sedan dess har VH:s formkurva pekat spikrakt uppåt. Med den nya tränartrion Eric Karlsson, Krister Ström och Tobias Jahr i båset har laget vunnit sju av nio matcher och klättrat flera placeringar i Allettan. Fyra av segrarna har kommit på bortais.

Under onsdagskvällen möttes Nybro-Vimmerby igen.

Och inledningsvis tog VH med sig det fina spel man visat upp den senaste tiden. Framför allt skapade andrafemman, med Kalle Östman i spetsen, några hyfsade lägen. Även nyförvärvet Pontus Gulldén var nära att ge VH ledningen.

Det var dock Nybro som fick periodens bästa chans. Efter drygt sex minuter tilldelades hemmalaget en straff som Kim Runermark bommade. Runermark, ny från Kristianstad, uppvaktades även av Vimmerby på transferfönstrets sista dag. Men han valde alltså Nybro.

Hemmalaget fick inleda den andra perioden i spel fem mot fyra. De tryckte på rejält och tvingade VH-målvakten Viktor Kokman till ett flertal kvalificerade räddningar.

Vimmerby redde ut stormen och när det var VH:s tur att spela i numerärt överläge kom målet. Efter 25:22 hittade Petter Runesson nätet från sin backposition. Han assisterades av Kalle Johansson och Pontus Gulldén. Det var Gulldéns första poäng i VH-tröjan.

Men glädjen blev kortvarig. Drygt en minut senare kvitterade Nybro till 1-1 genom Martin Jonsson. Resten av perioden var jämn. Både spel- och chansmässigt.

I den tredje perioden handlade det mesta om Nybro. De ökade passningstempot, åkte mer skridskor och radade upp heta målchanser. Det var ytterst nära 2-1 vid ett flertal tillfällen. För att få stopp på Nybros kraftiga övertag tog Vimmerby timeout efter 50:14.

Det hjälpte – men bara för stunden.

För till slut kom 2-1-målet till Nybro. När klockan stod på 56:48 frälste Martin Olsson hemmapubliken. Med ett rappt handledsskott lyckades han överlista duktige Viktor Kokman.

I slutet kom även 3-1.

Därmed tappade Vimmerby viktiga poäng i kampen om fjärdeplatsen. Med en omgång kvar ligger VH femma, två poäng bakom Kallinge/Ronneby.