Nybro-tränaren: "Vi satt minst sagt i klistret"

Nybro Vikings har skaffat sig ett bra utgångsläge efter segern mot Vimmerby. "Det var oerhört viktigt att vi vann. Inget snack om saken", säger tränaren Mikael Tisell.

Mikael Tisell var nöjd.

Mikael Tisell var nöjd.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-12-27 08:30

Lördagens dramatiska match slutade 5–3 till Nybro. Därmed tog laget ett stort kliv mot Allettan.

– Det är speciell situation för oss som ligger så många matcher efter. Vi har känt oss piskade att vinna på slutet, trots att det återstår en hel del, säger Mikael Tisell.

Nybro, som fortfarande har fem matcher kvar att spela, ligger för närvarande fyra i tabellen med 34 inspelade poäng.

– Jag tror att det kommer krävas 39-41 poäng för att nå Allettan. För vår del är det bara att jaga vidare mot de poängen. Formen är på uppåtgående efter coronauppehållet. Det märks att vi behöver lite mer tid för att få igång hela gänget.

Hur upplevde du matchen mot Vimmerby?

– Hockeymässigt upplevde jag att vi hade ungefär halva matchen var. Det kunde egentligen ha gått hur som helst. Vi kom ut bra och hade greppet de första tio minuterna, innan Vimmerby tog över spelet resten av perioden. Det fortsatte så efter pausen. Där hade Vimmerby hela momentumet. De jobbade till sig några utvisningar och åkte mer skridskor än vad vi gjorde. Vi satt minst sagt i klistret. Räddningen var vårt boxplay, som har fungerat bra hela säsongen.

– Trots att 3–1 kom tidigt i den tredje perioden hade vi bestämt oss för att göra en bättre insats resten av matchen. Vi kände att det inte kunde fortsätta på samma sätt. Det var dubbelbingo att vi kunde göra två mål i powerplay och komma ikapp. Sedan fick vi det där viktiga 4–3-målet när matchen stod och vägde. Det var jätteskönt att vi lyckades vinna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!