Nybro vände och vann: "Nöjd med 40 minuter"

Trots att Vimmerby Hockey hade ledningen två gånger om lyckades Nybro vända och vinna. 5–3 betyder att toppkonurrenten tog revansch och jämnar ut i toppstriden. "Vi gjorde det bra i 40 minuter", summerade VH-tränaren Staffan Lundh matchen.

Vimmerby Hockey ledde två gånger, men föll till slut med 5-3 hemma mot Nybro.

Ishockey2021-11-17 22:06

Det bjöds på en svängig tillställning när VH tog emot Nybro. Hemmalaget tog initiativet med 1–0 tidigt av Todd Winder som lyckades styra in pucken på ett spektakulärt vis efter ett mönsteranfall av VH. Nybro svarade snabbt med kvitteringen till 1–1.

– Det är ett liten oroväckande trend som vi sett i matcherna på slutet att vi släpper in mål snabbt efter att vi har gjort ett. Det är lite synd att vi inte ger oss själva chansen att spela på den känslan att man har en ledning, säger Staffan Lundh.

Nybro fick även in 2–1 i spel fem mot fyra innan perioden var över.

I andra fick VH utdelning retroaktivt. Laget levererade i power play i vanlig ordning. Efter ett bra skott av Christian Lindberg hamnade pucken så småningom hos Todd Winder som stod på rätt ställe och tryckte in pucken med ett rappt handledsskott.

VH:s ledningsmål var sedan utan tvekan kvällens mest spektakulära. Lucas Jidenius snappade upp pucken i mittzon och satte fart mot mål. Motståndarna hade inte skuggan av en chans att haka på och fri med målvakten i den farten behövdes bara en enkel dragning för att han skulle åka in med pucken i öppet mål.

– Det var riktigt kul att se Lucas ikväll. Han har kommit tillbaka starkt efter sin hjärnskakning och ikväll kastade vi om lite i formationerna. Han fungerade riktigt bra med Todd Winder och Tatu Kokkola i den kedjan.

Med 3–2 att gå på inför tredje såg VH starka ut, men Nybro visade snabbt i den avslutade akten att de inte tänkt ge sig så lätt.

Med två mål inom loppet av två minuter hade de vänt till 4–3. VH hade sedan inte så mycket att komma med och i slutminuterna drog de dessutom på sig två utvisningar som förstörde slutforceringen. När hemmalaget tog ut målvakten på slutet kom även 5–3 i tom bur.

– Jag har svårt att säga vad som hände i tredje. Vi tappade spelet helt. Totalt sett var ändå insatsen ett klart fall framåt jämfört med matchen mot Karlskrona senast.

Målen:

Första perioden: 1–0 (3.48) Todd Winder (Tatu Kokkola, Lucas Jidenius), 1–1 Lukas Macklin (5.22), 1–2 (18.50) Juho LiukSiala.

Andra perioden: 2–2 (28.58) Todd Winder (Lucas Jidenius, Christian Lindberg), 3–2 (37.34) Lucas Jidenius.

Tredje perioden: 3–3 (41.47) Viktor Bolin, 3–4 (43.41) Lukas Macklin, 3–5 (19.22) Simon Hansson.

Nybro vann med 5-3 mot VH och orsakade laget andra raka hemmaförlusten.