Nye tränaren nyfiken på laget inför första testet

Vimmerby Hockey inleder ikväll försäsongen genom att ta emot Nybro Vikings. Drygt två veckor in i nya jobbet för nye tränaren Magnus Jansson väntar första testet – och en första chans för spelarna att visa upp sig.

Magnus Jansson ska leda Vimmerby Hockey säsongen 2017/2018 och i kväll väntar första testet – träningsmatch hemma mot seriekonkurrenten Nybro Vikings. Foto: Karl Edgren

Magnus Jansson ska leda Vimmerby Hockey säsongen 2017/2018 och i kväll väntar första testet – träningsmatch hemma mot seriekonkurrenten Nybro Vikings. Foto: Karl Edgren

Foto:

Ishockey2017-08-17 06:10

Vi tog ett snack med VH-bossen.
- Det ska bli jättekul med match och kul att se spelarna i tävlingssituationer, säger Magnus Jansson.

Vad har du fått för bild av laget hittills?
– Det är fortfarande ganska tidigt och en hel del nya bekantskaper. Men det jag kan konstatera hittills är att det är bra inställning på gruppen. Det är ingen som åker runt och tramsar.

Är du en sån som håller det strikt?
– Ja. Eller, så är väl alla på något sätt. Har du inte glöden och engagemanget så blir det svårt att lyckas. Rent hockeymässigt tror jag att struktur och tydliga ramar är jätteviktigt i försvarsspelet. Ju längre fram i banan man kommer kan man släppa lite. Spelare måste få göra en gubbe ibland.

Matchen mot Nybro handlar, för Janssons del, mest om att se hur sina nya adepter beter sig i matchspel. Men att vinna ska inte underskattas, trots att det ”bara” är försäsong.
– Vinna är såklart inte allt den här tiden på året. Men jag vinner ju hellre än jag förlorar.

Och formationerna är klara?
– Ja, den här veckan har vi kört en del spelövningar så då har jag delat in dem i formationer. Men den uppställning vi har mot Nybro kommer att ändras till kommande matcher. Jag vill testa och se spelare i olika miljöer. 

Vimmerby Hockey kommer från en stark säsong och den generella andan i stan och föreningen osar av förväntan. En sämre säsong känns inte aktuellt.
Magnus Jansson är medveten om, och uppskattar, läget.
– Det är klart att det finns en outtalad målsättning i föreningen, folk har med all rätt ganska höga krav på oss. Jag kommer framöver att sätta mig ner med gruppen och diskutera fram en intern målsättning som vi ska jobba efter.

Första veckan på is var Magnus Jansson själv. Den här veckan har han haft Tobias Jahr med sig som hjälp. 

Någon permanent lösning för posten som assisterande tränare är däremot inte färdigställd.
– Nej, det är inte 100 klart än. Det blir skönt när det löser sig så man kan börja lära känna varandra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!