Nyförvärv, förlängning och tungt tapp för VH

Ett spännande nyförvärv, en förlängning och en tung förlust. Det har hänt grejer i Vimmerby Hockey den senaste tiden.

Vimmerby Hockey har bland annat gjort klart med ett nyförvärv.

Vimmerby Hockey har bland annat gjort klart med ett nyförvärv.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-05-09 13:36

Succébacken Måns Krämer kommer inte att fortsätta i Vimmerby Hockey. 21-åringen har haft ögonen på sig från allsvenskt håll och väljer nu att ta chansen. 

Krämer är klar för allsvenska BIK Karlskoga och blir lagkamrat med Vimmerbysonen Markus Modigs, som också nyligen skrev på för laget. 

– Det ska bli jättekul att träffa laget. Jag har inte kört gemensam sommarfys med ett lag under de två senaste åren så jag ser verkligen fram emot att få göra igen. Jag har goda förhoppningar om att vi ska göra en minst lika bra säsong som laget gjorde i fjol. Nu är det bara att köra, säger Måns Krämer till klubbens hemsida och fortsätter:

– BIK känns som det bästa alternativ jag kan få! Jag har hört mycket bra om klubben och vet ju att många andra spelare fått en bra utveckling där.

Karlskogas sportchef Torsten Yngveson säger så här om nyförvärvet:

– Måns är en ung och lovande back som tagit vägen hit via spel i HockeyEttan och fått värdefull rutin därifrån. Han har en bra storlek och är en allsidig back som går att använda på olika sätt. Vi är väldigt nöjda med att ha skrivit kontrakt över två säsonger då vi ser en stor potential i honom och ser fram emot att få möjlighet att arbeta med och utveckla honom till att ta nästa steg.

***

Vimmerby kan däremot räkna in en annan back till nästa säsong. William Dageryd, född 1999, har förlängt sitt kontrakt med klubben. 23-åringen anslöt från Boden inför den förra säsongen och blir alltså kvar i VH. Han stod för fem poäng (1+4) under 2021/2022.

***

På måndagen var det dags för VH att presentera sitt andra nyförvärv. Återvändaren Eddie Levin var som bekant det första nyförvärvet.

Den här gången handlar om den unge forwarden Charlie Björklund, som ansluter från SHL-klubben IK Oskarshamn

"Charlie är fostrad i IK Oskarshamn där han under senaste säsongen förutom spel med J20-laget även fick känna på lite av SHL. Nu väljer han alltså att fortsätta sin seniorhockey i Vimmerby Hockey!", skriver VH på sin Facebook-sida. 

Björklund säger så här i ett uttalande:

– Det ska bli roligt att komma till Vimmerby och spela. Jag har bara hört positiva saker om klubben. Och när VH hörde av sig så var klubbvalet inte svårt.

För tillfället är Anton Carlsson, Olle Söderlund, Adam Lindblad, Jakob Karlsson, Ludvig Vännström, Eddie Levin, William Dageryd och Charlie Björklund klara för spel i VH-dressen 2022/2023.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!