Nyförvärvet går i "Brattens" fotspår – flyttar in hos VH-ikonen

Claes Endre är klar för VH. Och även om relationen till Vimmerby är ganska färsk är den desto starkare till den gamle VH-ikonen Calle Brattenberger. Så pass stark att målvakten inte bara följer "Brattens" fotspår på isen, han ska också flytta in hos honom. "Det kanske sitter något i väggarna", säger Endre till Sporten.

Den förre Södertälje SK-målvakten Claes Endre är klar för Vimmerby Hockey.

Den förre Södertälje SK-målvakten Claes Endre är klar för Vimmerby Hockey.

Foto: Kenta Jönsson

Ishockey2024-07-26 15:15

Calle Brattenberger fortsätter att hjälpa Vimmerby Hockey, även fast han inte är på isen eller i tränarbåset.

Nu har han fixat boende till det senaste tillskottet i VH, Claes Endre. Duon känner varandra väl eftersom "Bratten" varit målvaktstränare för Endre i Södertälje SK, som han lämnade efter säsongen.

– Vi (familjen) har tur att få flytta in i Calles hus, som vi kommer hyra. Det är verkligen lyxigt, och supersnällt av honom och sambon. Jag och frugan ser fram emot att flytta till hus, säger 28-åringen.

Med tanke på hur populär "Bratten" blev i Vimmerby måste det väl vara ett gott tecken?

– Ja, jag tänker det. Det kanske sitter något i väggarna.

När går flyttlasset?

– I huset kommer vi flytta in den tionde augusti, men eftersom vi måste vara på plats femte augusti åker jag ned själv först. Fystesterna som är nästa vecka gör jag på distans, sen drar hela kalaset igång på riktigt med VH.

undefined
Calle Brattenberger var stor publikfavorit i VH. Nu hjälper han klubben även utanför isen, genom att fixa boende till nyförvärvet Claes Endre, som han tränade i Södertälje SK.

Hur är din relation till Vimmerby annars?

– Nästintill obefintlig. Jag har såklart fått höra en del från "Bratten", och jag har varit nere en sväng för att lämna lite möbler, men inte mer än så. Jag kommer helt nollställd. Men jag har lirat med Dageryd (William, back i VH) i Boden. Vi känner varandra väl och han sa att det är lite som Boden, fast i Småland. Jag och min fru älskade Boden, så det blir nog supermysigt.

Varför föll valet på VH?

– Först och främst känns det superspännande, och det ska bli en häftig resa att få vara med på. Jag ser en chans till att få spela mycket, vilket jag känner att jag behöver i den här fasen i min karriär. Jag behöver lite lugn och ro och det ska bli skönt att få en slags omstart efter Södertälje.

Att byta från ett topplag till ett förmodat bottenlag är inget som skrämmer Endre. 

– Vi kommer ha ett mycket spännande år. Tidigare har jag mest varit på övre halvan av tabellen i allsvenskan och härjat. Nu säger jag inte att vi inte kommer vara där, men det kommer bli en annan typ av resa som känns väldigt intressant.

Han ser även fram emot samarbetet med målvaktskollegan, tillika konkurrenten om förstaspaden, Robin Christoffersson. 

– Jag tror att jag och Robin kan få till en bra konkurrenssituation och tävla om det på ett bra sätt. Det kommer inte vara givet att få starta matcherna.

Claes Endre

Född: Tredje november 1995, i Stockholm.

Moderklubb: Brinkens IF.

Tidigare klubbar på seniornivå: Nacka HK, IFK Tumba, Segeltorps IF, Åker/Strängnäs, Bodens HF, AIK, IF Björklöven, Södertälje SK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!