Nyförvärvet glänste på fystestet

Chins, bänkpress, stillastående längdhopp och ett avslutande beeptest. Det fick spelarna i Vimmerby Hockeys trupp genomföra på onsdagen då ett dussintal av dem var på plats för en upptaktsträff med fystest.

Nye VH-tränaren Staffan Lundh med de nya spelarna Hugo Ollila och Lucas Jidenius var på plats under lagets upptaktsträff i Vimmerby.

Nye VH-tränaren Staffan Lundh med de nya spelarna Hugo Ollila och Lucas Jidenius var på plats under lagets upptaktsträff i Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-05-19 19:00

Det var många bekanta ansikten som anslöt till lagets upptaktsträff vid ishallen i onsdags. Vimmerbys Hockeys sportchef Morgan Persson kunde räkna in 14 klara namn till lagbygget inför kommande säsong.

– Vi ligger lite senare på det än vanligt, men det ser ut som att vi kommer att byta ut ungefär halva truppen mot förra säsongen. Sådan är verkligheten i Hockeyettan numera. Jag hoppas att ytterligare spelare ska bli klara inom de närmaste veckorna, sa han.

Ett par nya ansikten fanns också på plats och fick bekanta sig med sina nya lagkamrater och ishallen i Vimmerby. För nye tränaren Staffan Lundh var det ett kärt återseende att komma till "byn".

– Det är nog sju år sedan jag var här senast som tränare för Mariestad. Det har hänt lite med hallen sedan dess och det ska bli kul att se vad vi kan göra här i vinter, sa Lundh som också uppskattade att få träffa spelarna på riktigt.

– Jag har hunnit ha lite videosamtal med många av dem redan, men det är svårt att lära känna folk den vägen. En liten bild har man fått av dem, men den kommer klarna alltmer när vi väl kommer igång med träningen på allvar tillsammans i augusti, säger Lundh som även har börjat kika på hur träningsmatcherna kommer läggas upp.

– Vi ska möta bland annat Kristianstad, Nyköping och Nybro. Det gäller att ha en lite lagom mix på motstånd så man inte bara har tuffa matcher. Då är det svårt att lägga fokus på vårt eget spel.

undefined
Lucas Jidenius visade prov på fin uthållighet i beeptestet.

Två nya spelare fanns också på plats i form av Hugo Ollila och Lucas Jidenius.

– Det var kul att snacka med Staffan och få träffa grabbarna i laget för första gången. Planen är att jag ska flytta till Vimmerby i augusti och tills dess ska boende och något jobb vid sidan av hockeyn vara ordnat. Det känns bra, sa Lucas Jidenius som för övrigt utmärkte sig under fystesterna som genomfördes.

I det sista momentet som var ett klassiskt beeptest höll han ut längst i sin grupp och klev inte av förrän efter den 17:e nivån.

– Det var bra. Jag har mest rehabtränat på slutet och var lite osäker på formen.

undefined
Helge Holmstrand hade oanade talanger i stillastående längdhopp där han nådde över tre meter.

Fystest i övrigt bestod av chins, bänkpress och stillastående längdhopp. En som imponerade i den sistnämnda delen var Helge Holmstrand som var en av få som lyckades hoppa över tre meter. 

Det återstår att se om den talangen kommer till nytta på isen.

Pierre Gustavsson gör ett stillastående längdhopp.
Pierre Gustavsson gör ett stillastående längdhopp.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!