Nyförvärvet har imponerat på VH-tränaren

Max Popovic är inte redo att spela än. I övrigt har Vimmerby Hockey tillgång till alla spelare efter coronauppehållet. Bland annat gör forwarden Johan Schreiber en intressant debut i fredagens hemmamatch mot Kallinge/Ronneby.

Johan Schreiber har imponerat på veckans träningar. Under fredagskvällen gör han debut i VH-tröjan.

Johan Schreiber har imponerat på veckans träningar. Under fredagskvällen gör han debut i VH-tröjan.

Foto: Kollage

Ishockey2020-12-18 07:30

Senast VH spelade en seriematch var den 22 november. Nu är det dags igen.

Tränaren Phil Horsky är laddad:

– Det känns jättebra. Jag har verkligen längtat efter det här. Utifrån förutsättningarna kommer vi väl förberedda.

Ni kommer spela många matcher på kort tid. Är det något speciellt du som tränare behöver tänka på i det här läget?

– I den första matchen mot Kallinge behöver jag nog lugna ner grabbarna lite. Viljan att göra saker kommer vara stor. Det gäller att vi hittar en bra balans. Annars handlar det om att förbereda laget så bra som möjligt med de taktiska bitarna.

– Just förberedelserna och återhämtningen mellan matcherna blir ännu viktigare än tidigare. Det är också en mental tävling nu. Vi måste gilla läget och vara positiva.

VH ska spela sju matcher på 17 dagar. Flera av dem är mot de värsta konkurrenterna kring Allettan-strecket. Med andra ord går Vimmerby Hockey in i ett mycket viktigt skede av säsongen.

Phil Horsky är nöjd med den senaste träningsveckan – där skärpan och intensiteten har skruvats upp. Bland annat är Horsky imponerad av nyförvärvet Johan Schreiber.

– Han kom till oss i tisdags och har varit en positiv injektion. Med honom i laget får vi lite mer spets och kvalité än tidigare. Dessutom är han rightskytt, vilket vi behöver.

Kommer Schreiber spela mot Kallinge?

– Ja, absolut. Han, Rondahl och Vidmar kommer spela tillsammans. Det är en vass kedja. De kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt. Schreiber kommer även få en stor roll i powerplay.

Den enda spelaren som saknas mot Kallinge/Ronneby är forwarden Max Popovic. Han känner fortfarande av sviterna efter covid-19.

Preliminärt ställer Vimmerby Hockey upp med följande lag.

Målvakt: Tomas Rydén (Gustav Bågenvik).

Backpar: Oskar Lindgren, Oskar Carlsson – Linus Ljung, Olle Hellström – Eric Backman, Pelle Ström.

Forwards: Jonas Nyman, Mattias Wigley, Anton Carlsson – Oscar Gustafsson, Jakob Karlsson, Todd Winder – Johan Schreiber, Philip Rondahl, Sebastian Vidmar – Gustav Jansson, Pierre Gustavsson, Ludvig Vännström.

Extraspelare: Adam Lindblad och Martin Holmstrand.

* Precis som vanligt kan ni följa matchen på vår sajt, www.vimmerbytidning.se. Det är nedsläpp 19:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!