Kan nya tillskottet ge VH sin första seger

Gustav Karlsson kan göra debut för VH i onsdagens träningsmatch mot Tranås på bortais.
Gustav Karlsson kan göra debut för VH i onsdagens träningsmatch mot Tranås på bortais.

Ny vecka och nya utmaningar för Vimmerby Hockey som ska spela träningsmatch på onsdagen borta mot Tranås. Där kan ett färskt nyförvärv få debutera. "Han har ett bra skott", säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Ishockey 19 september 2023 12:30

Under måndagen gjorde Vimmerby klart med SHL-meriterade Gustav Karlsson som kommer senast från spel i Örebro Hockey. 19-åringen skrev på för Nybro i somras – men nu blir det spel i VH istället för talangen som draftades av Buffalo Sabres förra året i den sjätte rundan.

Hampus Sylvegård om tillskottet:

– Gustav är en intressant spelare som besitter offensiv kunskap som vi kan utnyttja. Han är född 2003 så det kommer säkert ta lite tid att anpassa sig till seniorhockeyn. Men han har ett bra skott och vill ge sig in på de heta ytorna och göra poäng. En offensiv spelare som vi kan få stor nytta av, säger Sylvegård.

Gustav Karlsson, som har gjort totalt elva matcher i SHL, är uttagningsbar till Vimmerbys träningsmatch mot Tranås på onsdagen.

– Det ska bli kul att se honom och vi har en full trupp tillgänglig mot Tranås. Det ska bli kul med match igen och det blir lite mer intensivt nu när det börjar närma sig seriepremiär. Vi kommer in med en bra känsla.

Vad vill du se mot Tranås?

– Jag tycker att spelet utan puck var bra senast så det hoppas jag fortsätter. Vi hade tillräckligt många chanser för att vinna senast så om vi kan ta vara på de lite bättre mot Tranås. De spelar med hög fart och är farliga i sina omställningar. Det kommer att bli en tuff nöt att knäcka. 

Tranås tränar numera av tidigare VH-tränaren Phil Horsky för övrigt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa