Nyförvärvet kastas in i hetluften direkt

Han har gjort blott en träning. Nu får han visa vad han går för i det heta derbyt mot Kalmar. Vimmerbys nya spelare, Nils Rygaard, är redo för sin debut. "Jag vill kämpa för alla i Vimmerby", säger han.

Nils Rygaard är laddad inför sin debut i VH-tröjan.

Nils Rygaard är laddad inför sin debut i VH-tröjan.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2020-01-02 20:30

Vimmerby Hockey har två raka segrar i ryggen men får kanske det tuffaste motståndet mot sig nu på fredag när Kalmar HC kommer på besök. KHC leder fortsättningsserien på sina tolv poäng medan VH har två poäng mindre och ligger tvåa. 
– Kalmar är ett lag med mycket spets och kvalitet, framför allt offensivt. Det gäller att vi försvarar oss bra, menar Vimmerby Hockeys tränare, Phil Horsky.

Till den här matchen har Vimmerby dels en stekhet Kristoff Kontos, som gjorde hattrick senast, dels ett allsvenskt nyförvärv i form av Nils Rygaard. Han ska nu göra sin första match i VH-tröjan. Under torsdagen gjorde han sin första träning med laget och kommer att finnas med på isen mot Kalmar.
– Första träningen kändes bra för min del. Det var jättekul och jag har fått ett fantastiskt fint välkomnande av alla från kansliet till tränare och sportchef, säger Nils Rygaard när vi träffar honom efter träningen. 

Rygaard är ursprungligen från Norrköping, men gjorde sin juniortid i Linköpings HC innan han flyttade till Nordamerika för spel i juniorligan NAHL och collegeligan NCAA. I höstas flyttade han hem till Sverige och har spelat med Södertälje, samt varit utlånad till Nyköping i Hockeyettan västra. Nu är han redo att bidra i Vimmerby och han slängs in i hetluften direkt när det är derby mot Kalmar på hemmais.
– Jag har hört att det ska bli mycket folk på matchen så det ska bli väldigt kul att gå ut och köra och visa vad jag går för. Jag vill visa att jag vill kämpa för alla i Vimmerby, säger 24-åringen, som beskriver sin spelstil:
– Det handlar mycket om fart och att gå rakt på mål. Jag försöker inte göra det för svårt för mig själv utan gillar att vara inne och nosa framför målet och trycka in puckar. 

Rygaard kommer att bilda kedja med Kristoff Kontos och Niklas Salo i sin debut mot Kalmar.
– Jag käkade faktiskt lunch tillsammans med Salo och sitter bredvid Kontos i omklädningsrummet så det har blivit mycket surr där, förklarar Rygaard. 
Känner du någon i laget sedan tidigare?
– Nej, det är bara nya ansikten för mig.

Phil Horsky säger så här om nyförvärvet:
– Han bidrar med mycket fart, bra rutin från Allsvenskan och är bra skolad från sin tid på college i USA. Han verkar vara väldigt ödmjuk och spelar alltid för laget så det blir spännande att se vad vi får för nytta av honom.

Phil Horsky tycker att nyförvärvet har goda egenskaper.
Phil Horsky tycker att nyförvärvet har goda egenskaper.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!