Nyförvärvet lämnar Vimmerby Hockey – efter en match

Här är en oväntad ishockeynyhet: forwarden Max Pålholm har brutit sitt kontrakt med Vimmerby.

Vimmerby Hockey startade den gemensamma träningen i början av augusti. Bara tre veckor senare står det klart att nyförvärvet Max Påholm lämnar VH.

Vimmerby Hockey startade den gemensamma träningen i början av augusti. Bara tre veckor senare står det klart att nyförvärvet Max Påholm lämnar VH.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-08-25 17:32

Efter två starka säsonger i Bodens HF hade Vimmerby Hockey stora förhoppningar på 24-åringen från Gävle. Men nu står det klart att parterna går skilda vägar, bara några veckor in på försäsongen.

– Han bryter på grund av personliga skäl. Bland annat på grund av att han inte lyckats lösa ett civilt jobb vid sidan av hockeyn. Det finns inga hard feelings. Vi tackar Max för den här tiden och önskar honom lycka till i framtiden, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson i ett pressmeddelande.

– Processen med att hitta en ersättare är igång, och vi hoppas det ska lösa sig så snabbt det är möjligt, säger han vidare.

Max Pålholm var med i Vimmerbys första träningsmatch mot Kalmar – och spelade då tillsammans med Jonas Nyman och Pierre Gustavsson. Det blev hans första och enda match i VH-tröjan.

I nuläget har Vimmerby Hockey 20 kontrakterade spelare. Efter Max Pålholms avhopp finns det två forwardsplatser att fylla innan truppen är komplett. Så här ser det ut just nu:

Målvakter: Tomas Rydén och Gustav Bågenvik.

Backar: Linus Ljung, Pelle Ström, Oskar Carlsson, Jonathan Augustin, Oskar Lindgren, Olle Hellström, Eric Backman.

Forwards: Anton Carlsson, Pierre Gustavsson, Oscar Gustafsson, Max Popovic, Oliver Kempainen, Jonas Nyman, Gustav Jansson, Mattias Wigley, Jakob Karlsson, Ludvig Vennström, Todd Winder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!