Nyförvärvet om tunga starten: "Man spänner sig lite"

Vimmerby Hockeys säsongsstart har inte varit den bästa. Precis som hela laget har nyförvärvet Bálint Horváth inte riktigt fått det att lossna. "Det sitter i huvudet", säger han inför söndagens hemmamatch mot Karlskrona.

Vimmerby Hockeys Bálint Horváth hoppas att det ska lossna snart, både för egen och för lagets del.

Vimmerby Hockeys Bálint Horváth hoppas att det ska lossna snart, både för egen och för lagets del.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-10-21 13:30

Resultaten har verkligen inte gått Vimmerby Hockeys väg i säsongsupptakten. Efter sex spelade matcher har VH samlat ihop fyra pinnar. I den senaste matchen, hemma mot KRIF, föll man mycket tungt med 3–4 i förlängning. Det efter att ha haft ledningen med 3–1 inför den sista perioden.

– Vi bjuder in KRIF i matchen. Det kändes som att vi hade full kontroll på det, sen gör vi några dåliga avvägningar och låter dem komma in i matchen igen, säger centern Bálinth Horváth.

Den 23-åriga ungraren kom till VH efter en sejour i Linden Hockey. Hittills står han noterad för ett mål och en passningspoäng i Vimmerby.

Hur har din första tid i klubben varit?

– Väldigt bra. Jag trivs jättebra med allt. Det har gått ganska bra för min kedja med Charlie (Björklund) och Olle (Söderlund). Sen saknas målskyttet, precis som för hela laget. Man spänner sig lite i avslutsmomenten och håller för hårt i klubban. Känslan är att bara det lossnar för någon, så kommer det lossna för många andra också. Det sitter i huvudet.

Horváth minns tillbaka på försäsongen, då det mesta gick lagets väg. 

– Ja, där släppte vi inte alls in mycket och vi gjorde nästan mål på allt, kändes det som. Nu har det vänt lite. Men vi känner ingen stress för det. Vi vet att vi spelar bra och det ska vi fortsätta med. Det gäller att checka in varje dag och göra sitt bästa. 

På söndag spelar VH ytterligare en hemmamatch, då Karlskrona gästar ishallen. Ett KHK som hittills blandat och gett, men som ändå är med i toppen med sina elva poäng. 

Vad blir viktigt mot Karlskrona, tror du?

– Vi har inte riktigt pratat om det än. Men jag tror som alltid att vi kommer fokusera på vårt egna spel, det är det viktigaste. Jag har aldrig mött Karlskrona tidigare, men jag tror att det är ett storväxt lag som jobbar hårt. Det finns lite ex-allsvenska spelare där också som det gäller att se upp med, säger Bálint Horváth och fortsätter:

– Däremot har vi ändå sett att vi kan föra matcher mot vilket lag som helst. Mot Nybro hade vi till exempel 17 skott mot dem i första perioden, medan de hade två skott på oss. Ändå låg vi under med 1–0 i periodpausen, så det var så klart surt. 

Fotnot: Vimmerby Tidning direktrapporterar från söndagens match mellan VH och KHK, på vår sajt. Följ rapporteringen från klockan 15:50. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!