Nyförvärvet på plats: "Fått ett väldigt bra intryck"

Han har snittat över 30 poäng per säsong under sina fem senaste säsonger. Nu är Jonas Nyman på plats i Vimmerby för att fortsätta ösa in poäng. "Det här laget passar mig spelmässigt", säger han.

Jonas Nyman, ny från Skövde IK, var på plats i Vimmerby.

Jonas Nyman, ny från Skövde IK, var på plats i Vimmerby.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2020-05-19 19:30

Färjestad BK-produkten Jonas Nyman har via Köping HC och Skövde IK nu kommit till Vimmerby Hockey. 22-åringen, som både kan spela center och forward, träffade sina nya lagkamrater för första gången under tisdagens samling.
– Jag har fått ett väldigt bra intryck. Det här är en seriös klubb som hela tiden vill bli bättre, säger Jonas Nyman när vi träffar honom utanför Vimmerby Ishall.

Han har inte flyttat ner till Vimmerby än utan siktar på att ha allt på plats till början av augusti. Fram tills dess väntar en hård och lång försäsongsträning på hemmaplan.
– Formen är helt okej för tillfället. Jag har tränat på bra under uppehållet men ska bli ännu bättre under resten av sommaren, säger Nyman.

Statistiken talar sitt tydliga språk. Nyman är en poängspelare som det går att lita på. På fem säsonger har han gjort över 150 poäng (Hockeyettan och SuperElit). 
Vad är dina bästa egenskaper som hockeyspelare?
– Jag är offensiv och snabb och gillar att ta pucken till mål. 

Han kommer nu till ett lag som förra säsongen var på vippen att ta sig in till den allsvenska kvalserien.
– Jag tror det här laget passar mig spelmässigt. Det är mycket fart framåt och en rolig hockey, så det kan bli bra.
Vad är ditt mål med säsongen?
– Målsättningen är att utveckla mitt spel och bli ännu bättre. Givetvis vill jag komma långt med laget också, avslutar Nyman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!