Speciellt möte för VH-trio: "Fina traditioner"

När Vimmerby Hockey ställs mot Mariestad borta på söndag blir det ett speciellt möte för tre spelare och ledare. "Det är en klubb med fina traditioner och hockeyintresset är stort i stan", säger Philip Elgestål som spelade i Mariestad förra säsongen.

Philip Elgestål ser fram emot mötet med sina forna klubb Mariestad på söndag.

Philip Elgestål ser fram emot mötet med sina forna klubb Mariestad på söndag.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-12-18 14:00

Philip Elgestål och Lucas Jidenius kom till Vimmerby Hockey inför säsongen från just Mariestad. Dessutom har VH-tränaren Staffan Lund Mariestad som moderklubb och har tränat laget tidigare. 

Hur bra koll har du på årets upplaga av Mariestad?

– Inte så stor egentligen. Eftersom vi spelade i olika serier första delen av säsongen så har jag inte följt dem så noga. Jag vet att de har fått in en del bra spelare och har profiler som Joonas Alanne och Erik Olsson kvar från min tid.

Hur stort är hockeyintresset i stan?

– Det har alltid funnits ett stort intresse som jag uppfattat det. Klubben har fina traditioner och har spelat i Allsvenskan för längre sedan och har varit ett topplag i ettan på senare år.

Philip Elgestål kan se tillbaka på en bra start på sin första säsong i VH. I grundserien svarade han för sex mål och sju assist på 17 matcher. Däremot har det bara blivit ett mål på fyra matcher i Allettan så här långt.

– Jag är nöjd med inledningen på säsongen för egen del. Vi fann kemin i våran kedja ganska snabbt. Både Lucas Jidenius och jag är speediga spelare och Tatu Kokkola kompletterar oss bra då han är skicklig med pucken.

Är du orolig över den tuffa starten på Allettan?

– Nej. Jag är säker på att vi hittar tillbaka till den nivån vi visade i grundserien. Vi har gått igenom detaljer i spelet i veckan och jag tror det lossnar snart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!