Nyförvärvet: "Vill ta nästa steg"

Från Skövde till Vimmerby. Det klubbytet gör Jonas Nyman. Här är forwardens tankar om övergången.

Under söndagskvällen presenterade Vimmerby Hockey sitt andra nyförvärv: Jonas Nyman från Skövde.

Under söndagskvällen presenterade Vimmerby Hockey sitt andra nyförvärv: Jonas Nyman från Skövde.

Foto: Privat

Ishockey2020-04-19 20:54

Tidigare har Vimmerby värvat målvakten Gustav Bågenvik från Grums. Även det andra nyförvärvet kommer från Hockeyettan Västra.

22-årige Jonas Nyman, som spelade ungdomshockey i storklubben Färjestad, har varit en pålitlig poänggörare de senaste säsongerna. Först i Köping, sedan i Skövde. Totalt har det blivit 87 poäng på 113 matcher.

– Jag är en offensiv forward som åker mycket skridskor. Poängmässigt gick det bäst den gångna säsongen (34 poäng). Jag känner också att jag har blivit bättre för varje år, säger Nyman.

Skövde kom femma i grundserien – och knep därmed den sista platsen till Allettan Södra. Jonas Nyman var en stor bidragande orsak till det. Han kom tvåa i den interna poängligan, med sju mål och 14 assist.

– Liksom hela laget hade jag en liten dipp i Allettan. Vi kom nia och missade playoff-spelet.

Efter säsongens slut är det några klubbar i Hockeyettan som har visat intresse för Nyman. Bland annat ville Skövde gärna behålla honom.

Men det blev alltså VH som vann den dragkampen.

– Det känns bra för min utveckling. Vimmerby är en seriös förening som vill framåt, precis som jag. Jag känner Tomas Rydén från min säsong i Köping, så jag har haft en del kontakt med honom. Han har pratat gott om Vimmerby.

Jonas Nyman har även spelat tillsammans med backen Herman Johansson.

– Ja, vi spelade tillsammans i Färjestads J20-lag.

Det är fortfarande långt kvar till hösten... men hur går dina tankar om nästa säsong?

– Jag vill förstås göra en så bra säsong som möjligt och hjälpa laget. Jag känner mig redo att ta nästa steg och prestera i en ny miljö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!