Nykomlingarna tog första segern

Väsby blev klara för hockeyallsvenskan i juni efter att Karlskrona flyttades ner i seriesystemet på grund av pengaproblem.

AIK föll tungt mot Väsby. Arkivbild.

Ishockey2020-10-09 22:30

Hittills har det gått tungt för dem. Men på fredagskvällen kom Väsbys första seger när de besegrade AIK.

Efter en mållös första period tog AIK ledningen genom Nicklas Heinero fyra minuter in i den andra.

I den tredje tog dock Väsby över, tack vare nyförvärvet Raphael Lavoie som skickade in både 1–1 och 2–1. Med 21 sekunder kvar av matchen fastställde Christian Holmblad slutresultatet när han satte 3–1 i tom kasse.

En tung förlust för AIK som satsat stort inför säsongen men bara vunnit en av de fyra inledande matcherna.

Karlskoga besegrade Vita hästen med 5–3. Även Mora (2–1 mot Kristianstad), Västervik (2–1 mot Södertälje) och Västerås (4–2 mot Tingsryd) vann sina matcher.