Nylander målskytt tredje matchen i rad

Toronto vann över Montreal i nattens Stanley Cup-möte och för tredje matchen i rad gjorde William Nylander mål. Det hjälpte laget att ta ledningen med 2–1 i åttondelsserien.

Torontos William Nylander (88) gratuleras till målet mot Montreal.

Ishockey2021-05-25 08:13

Torontos William Nylander har inlett slutspelet starkt med mål i varje match hittills, liksom ett antal skott på mål i varje möte.

– Han har spelat extremt bra. Han har varit på pucken, han har försökt hitta avslut och påverka, säger Torontotränaren Sheldon Keefe till Sportsnet.

Inte sedan 2003 har en Torontospelare inlett slutspelet med mål i tre raka matcher, och om sviten förlängs ytterligare får vi veta redan natten mot onsdag då lagen möts för möte nummer fyra i bäst av sju.

Nylander inledde matchens målskytte med 1–0 i mitten av andra perioden, Montreals Nick Suzuki kvitterade några minuter senare. Men Toronto, genom Morgan Reilley, lät inte det resultatet vara särskilt länge och satte 2–1 efter ytterligare ett par minuter. Det resultatet stod sig matchen ut.

Förlängning på östkusten

I den återstående åttondelsserien i östra divisionen tog det desto längre tid att få fram en vinnare i nattens möte.

New York Islanders och Pittsburgh hade inför nattens match vunnit två möten var i serien, och det var först i förlängning som Islanders kunde lägga till ytterligare en poäng.

Josh Bailey gjorde Islanders avgörande 3–2 med knappa minuten spelad i andra förlängningsperioden.

– Jag ville få till ett bra skott, men tiden rann ut och jag bara sköt i väg pucken. Som tur är gick den in, säger han under presskonferensen efter matchen.

"Otrolig insats"

Ilja Sorokin, som storspelade i New York-målet med hela 48 räddade puckar, hyllas av lagkamraterna.

– Vi kunde inte ha gjort det utan Ilja. Hans fantastiska räddningar höll oss kvar i matchen. En otrolig insats och avgörande för att vi skulle vinna, säger Anthony Beauvillier som får medhåll av bland andra tränaren Barry Trotz.

– Enastående! Alla beröm ni vill använda för att beskriva honom skriver jag under på. Vi hade inte haft en chans i den här matchen om han inte hade varit enastående, säger Trotz.

Islanders Oliver Wahlstrom lämnade isen i slutet av tredje efter att ha blivit tacklad av Pittsburghs Mike Matheson. Trotz kunde inte ge svar på hans skadeläge eller när han väntas kunna spela igen.

Lagen möts härnäst natten mot torsdag, då Islanders alltså har chans att avgöra serien på hemmaplan. Vinnaren i serien kommer att möta Boston i kvartsfinal.

Med en 4–2-seger lyckades Minnesota undvika att bli utslagen av Vegas. Det står nu 3–2 i matcher till Vegas. Även Florida undvek eliminering genom att vinna den femte åttondelsfinalen mot Tampa Bay, med 4–1. Patric Hörnqvist svarade för ett mål och en assist.

Fakta: Stanley Cup

Första omgången av årets NHL-slutspel:

Östra divisionen:

Pittsburgh–New York Islanders 2–3 i matcher i bäst av sju. Nästa match natten mot torsdag.

Washington–Boston. Boston vidare till kvartsfinal efter 4–1 i matcher.