Nylander straffhjälte för Toronto

William Nylander öppnade målskyttet för sitt Toronto borta mot Vegas i NHL. Sedan klev svensken fram och sköt hem segern i straffläggningen.

William Nylander sätter det avgörande straffmålet bakom Robin Lehner.

Ishockey2022-01-12 04:51

Det hade gått knappt 90 sekunder när William Nylander blev helt frispelad, lurade bort landsmannen Robin Lehner i Vegasmålet och lade in 1–0 till gästerna.

Hemmalaget kvitterade i powerplay drygt tio minuter senare, men i andra perioden klev Toronto upp i en 3–1 ledning efter mål av Auston Matthews och Ilja Michejev.

Vegas skulle dock komma tillbaka igen. I slutakten reducerade först svenske forwarden William Karlsson, och sedan gjorde Alex Pietrangelo 3–3.

Ingen av lagen lyckades avgöra tillställningen i förlängning, i stället krävdes straffar för att skilja lagen åt.

Och någon vidare straffläggning blev det inte. Men efter sammanlagt fem missar klev Nylander fram och visade hur en slipsten ska dras. Hans mål innebar att Toronto kunde fira till slut.

Nu har Nylander stått för 36 poäng på 34 matcher.

Hattrick av Kutjerov

Tampa Bay hade lekstuga när Buffalo besegrades. Laget vann med 6–1 efter det att ryske stjärnan Nikita Kutjerov gjort hattrick.

Målskyttet inleddes när topplaget Tampa Bays Victor Hedman i matchens andra minut lyfte fram pucken till en centralt placerad Ondrej Palat. Tjecken avslutade utan misstag.

Sedan rullade det på med bland annat två mål av Nikita Kutjerov, som nyligen återvänt efter att ha varit skadad.

Kutjerov avslutade målkavalkaden när han på passning av Hedman dundrade in sitt tredje mål i sista perioden. Hattricket var hans fjärde i karriären.

Även Steven Stamkos utmärkte sig med ett mål och två assist.

Tampa Bay sköt 36 skott mot Buffalos 18.

Fler svenskmål

På annat håll förlorade Vancouver mot Florida, 2–5. Förlusten var Vancouvers första under ordinarie tid sedan den nye tränaren Bruce Boudreau tog över i början av december, enligt nhl.com.

Gustav Nyquist gjorde ett mål, hans åttonde för säsongen, och en assist när hans Columbus föll på hemmaplan mot Chicago.

Nyquists mål kom i numerärt underläge i slutet av matchen på ett rappt handledsskott som klingade in via målvaktens bortre stolpe.

Chicago vann med 4–2.

Colorados André Burakovsky gjorde ett mål mot Nashville, hans trettonde för säsongen. Laget förlorade dock efter förlängning, 4–5.