Nylander tvåmålsskytt i Kanadaderby

William Nylander gjorde två mål i Torontos 7–3-seger över Winnipeg. Lagkamraten Auston Matthews satte sitt 50:e den här säsongen. –Det var helt otroligt och välförtjänt, säger Nylander om Matthews bedrift.

William Nylander (mitten) kramas om av Mitchell Marner (16) och John Tavares (91).

Ishockey2022-04-01 05:47

– Det var rätt overkligt. Det påminde mig om när jag var yngre och min pappa spelade i Washington och Ovie (Aleksandr Ovetjkin) gjorde sitt femtionde mål för säsongen en kväll när jag var där.

– Det här väcker minnen till liv. Det var helt otroligt och välförtjänt, säger Nylander på presskonferensen efter matchen.

Matthews fick ett läge framför tom kasse med två minuter kvar av ordinarie speltid. Utan problem satte han 6–3 till Toronto och blev därmed den fjärde spelaren i klubben att ha gjort mer 50 mål under en säsong. Flest mål under en och samma säsong i Toronto har Rick Vaive gjort – 54 stycken 1981/1982.

– Det betyder mycket för mig. Och det är speciellt att få göra det här på hemmaplan, säger Matthews själv om bedriften.

Winnipeg tog ledningen i första perioden. Nylander kvitterade till 2–2 i början av andra men Winnipeg tog ledningen igen strax därefter genom danske Nikolaj Ehlers.

John Tavares kvitterade igen på en retur efter ett skott från Carl Dahlström och Nylander gav Toronto ledningen med sitt andra mål åtta minuter in i andra perioden.

Efter det lyckades inte Winnipeg komma tillbaka och efter Matthews efterlängtade femtionde mål friserade Timothy Lindgren slutresultatet till 7–3.