Nytt försök för formstarka lag

Vid det senaste försöket satte en trasig ismaskin stopp för matchen. I kväll gör seriens två formstarkaste lag ett nytt försök i Vimmerby ishall. – Troja hemma en fredagskväll – vilken grymt härlig utmaning, säger Vimmerby Hockeys tränare Jeff Hällegard.

När VH slog Troja i höstas stod målvakten Viktor Kokman för en mycket stark insats. Repris lär behövas i kväll.
Foto: Micael Rundberg

När VH slog Troja i höstas stod målvakten Viktor Kokman för en mycket stark insats. Repris lär behövas i kväll. Foto: Micael Rundberg

Foto:

Ishockey2016-12-02 13:00

Efter en knackig säsongsmitt har det lossnat rejält för Vimmerby Hockey. Enbart segrar i de fyra senaste matcherna och 19-8 i målskillnad slås endast av Troja/Ljungby med lika många trepoängare och 21-9 i målskillnad.

I kväll möts seriens två formstarkaste lag i Vimmerby ishall.

Men det är framför allt en match med stor betydelse för hemmalaget. Seger innebär ett jättesteg för VH mot en säkrad plats i Allettan.

Hel annan energi

– Klart att man har koll på tabellen och hur andra matcher går. Men vi ska inte fokusera på något annat än vårt eget. Vi har allt i helt egna händer. Vinner vi resten av matcherna är vi där, säger VH-tränaren Jeff Hällegard.

Tillsammans med Helsingborgs HC är Vimmerby det enda lag som har lyckats besegra serietvåan Troja under ordinarie tid den här säsongen. I HockeyEttans tredje omgång vann man med hela 6-3 på bortais.

– Det är vår bästa match den här säsongen. Det vore nice att göra en lika bra insats igen. Att det finns potential i det här laget har vi fått bevis på. Segrarna vi tagit de sista omgångarna ger så klart en helt annan energi i gruppen, säger Jeff Hällegard.

– Vi har en skön känsla med oss till matchen. Det gäller att våga och se till att få ner pucken djupt i deras zon.

Fullt naturligt är de inte lika starka där som de är i anfallsspelet, säger Hällegard.

Blivit noggrannare

Att VH steppat upp kraftigt de senaste omgångarna förklarar Jeff Hällegard så här.

– Vi har blivit noggrannare, vi tappar inte lika mycket puck på fel ställe, vi har blivit mer offervilliga framför båda målen och tar mycket fler avslut i powerplay. Men framför allt värderar vi spelet utan puck mycket bättre – det är okej att lyfta ut enkelt.

– Många detaljer, men ändå ingen större skillnad. Mycket handlar om psykologi. Det är det mentala spelet som är idrotten. Många av våra killar spelar med ett helt annat självförtroende nu än för några matcher sedan, säger Hällegard.

Vill ha revansch

Med sina 40 poäng är Troja/Ljungby sedan en tid tillbaka klart för Allettan. Men tro inte att det är ett omotiverat bortalag som anländer till Vimmerby.

– Vi vill åka till Vimmerby – revanschera oss och ställa till det för dem. De är inne i ett jätteviktigt skede, säger Trojas tränare Pelle Svensson till klubbens hemsida.

– Nu får vi bara hoppas att ismaskinen är hel, skrattar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!