Nytt hattrick av Zibanejad frälste Rangers

Mika Zibanejads klubba fortsätter att glöda. I natt gjorde svensken sitt tredje hattrick för säsongen och efter 6–3-segern mot Buffalo lever slutspelshoppet för hans New York Rangers. –Pucken gick liksom bara in i dag. När man har den känslan fortsätter man bara att skjuta, säger Zibanejad.

New York Rangers Mika Zibanejad gjorde tre mål mot Buffalo.

New York Rangers Mika Zibanejad gjorde tre mål mot Buffalo.

Foto: Elsa/AP/TT

Ishockey2021-04-26 07:55

Zibanejad satte sina två första mål i första perioden och det tredje i början av andra. Det innebar karriärens sjunde hattrick för svensken och det tredje bara den här säsongen, en bedrift som han är ensam om i årets upplaga av NHL-ishockeyn.

Totalt har 28-åringen gjort 19 mål, och totalt 45 poäng, den här säsongen. Särskilt de senaste veckorna har han hittat formen, och bland annat gjort sex poäng i en och samma match vid två tillfällen.

Hyllar kedjekamraterna

I nattens 6–3-seger mot Buffalo var Zibanejad även nära att göra ett fjärde mål när han bröt sig loss med pucken i matchens slutminuter.

– Jag har antagligen gjort bättre matcher tidigare, där jag inte gjort tre mål eller poäng, säger Zibanejad efteråt.

– Men pucken gick liksom bara in i dag, och när man har den känslan fortsätter man bara att skjuta. Jag spelar med två fantastiska spelare i min kedja (Pavel Butjnevitj och Alexis Lafrèniere) och de hittar mig. Det enda jag behöver göra är att skjuta och be för att pucken ska gå in.

Rangers finländare Kaapo Kakko hade också en bra kväll och gjorde två mål, för andra gången den här säsongen.

Hedman matchhjälte

Buffalos svenske forward Victor Olofsson gjorde ett mål, men kunde inte stoppa förlusten.

– Jag tror att vi gav dem för mycket tid. Vi backade hem för mycket i stället för att möta dem, säger Victor Olofsson.

Rangers seger var nödvändig i den fortsatta jakten på en slutspelsplats. De fyra bästa lagen i varje division går till Stanley Cup och Rangers ligger just nu femma, Buffalo sist, i den östra divisionen.

– Det här är det enda vi kan göra, att försöka vinna matcher och se hur långt det räcker, säger Zibanejad.

En annan svensk hjälte för dagen var Victor Hedman. Backstjärnan såg till att ge regerande mästarlaget Tampa Bay segern hemma mot Columbus, genom att sätta avgörande 4–3 i förlängning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!