Nytt Leo Carlsson-mål i NHL: "Kollade inte ens"

Leo Carlssons NHL-karriär har fått en flygande start. Mot Arizona kom femte raka segern med Anaheim – och det var den 18-årige svensken som höll sitt lag kvar i matchen.

Anaheims Leo Carlsson, tvåa från höger, firar ett av tre mål från Troy Terry, tvåa från vänster, i nattens match mot Arizona.

Ishockey2023-11-02 07:46

Fyra minuter in i den tredje perioden styrde Carlsson in Troy Terrys skott med klubbskaftet. Målet, den svenske NHL-rookiens tredje på sex matcher i den nordamerikanska hockeyligan, innebar 3–3 och skickade matchen till förlängning.

– Jag åkte in på mål och kollade inte ens på honom. Och så sköt han mig på klubban, tror jag, och så gick den in i nättaket, säger 18-åringen till hockeynews.se.

– Poängmässigt har det ju gått bra. Speciellt i de tre första matcherna tyckte jag att det gick väldigt bra i det mesta. De senaste tre har varit lite sämre, jag har börjat tänka lite för mycket så det måste jag ändra på.

I förlängningen var det sedan Terry, Anaheims verkliga hjälte för kvällen, som säkrade lagets femte raka seger genom att sprätta upp 4–3 i nättaket. I och med det fullbordade den 26-årige amerikanen karriärens andra NHL-hattrick.

Några minuter före avgörandet hade Terry också råd att missa ett friläge efter en framspelning av Leo Carlsson.

Terry gjorde matchens två första mål och tog Anaheim till en 2–0-ledning innan Arizona vände med tre raka mål. Men tack vare Carlsson – och en storspelande målvakt i Lukas Dostal – lyckades hemmalaget sno åt sig segern till slut.