Nytt mål av Hedman vid Tampaseger

Victor Hedmans säsong är hans målrikaste hittills i NHL. Under natten mot onsdagen adderades ytterligare ett, nummer 19, när hans Tampa Bay besegrade Carolina med 4–3 i förlängningen.

Victor Hedman (mitten) firar sitt mål med Anthony Cirelli (vänster) and Jan Rutta.

Victor Hedman (mitten) firar sitt mål med Anthony Cirelli (vänster) and Jan Rutta.

Foto: Chris O'Meara/AP/TT

Ishockey2022-03-30 06:01

– Jag försöker att vara en av de bästa spelarna på isen varje kväll, sade Victor Hedman till presskåren inför nattens match.

Det börjar dra ihop sig till slutspel, och lagen jagar frenetiskt poäng. Tampa Bay ligger tvåa i Atlantic Division. Segern hemma mot Carolina innebär att laget behåller en poängs ledning över Toronto, och jagar Florida som har sex poängs försprång.

Hedmans mål innebar 2–2 och kom halvvägs in i matchen. Anthony Cirelli kämpade till sig pucken i en duell på offensiv planhalva. När han väl fick loss den spelade han fram till Hedman, som var helt omarkerad några meter framför Carolinaburen.

Äldre och klokare

Den 31-årige backklippan har som mest gjort 17 mål under en NHL-säsong tidigare. Det skedde 2017–2018, säsongen då han prisades som ligans bästa back.

– Jag blir inte yngre. Men det känns som att jag blir klokare på isen. Och jag känner att jag fortfarande har farten för att kunna spela på en hög nivå, sade Hedman.

Efter 3–3 vid fulltid satte lagkaptenen Steven Stamkos det avgörande målet.

Blågul målvaktsduell

I Boston blev det svensk målvaktsduell, när hemmalaget tog emot Toronto. Det var det kanske ingen som räknat med på förhand, eftersom ingen av svenskarna startade i målet. Torontos Petr Mrazek skadade sig efter sju och en halv minut på isen och fick ersättas av Erik Källgren, som fick göra sin sjätte NHL-match.

På motsatt planhalva fick Linus Ullmark hoppa in i tredje när målvaktskollegan Jeremy Swayman fick lämna buren efter att ha släppt in sex av tjugofem skott.

Bostons tränare Bruce Cassidy dolde inte sitt missnöje med sitt första målvaktsval för kvällen, och säger att laget som helhet agerade oförberett.

– Man behöver en målvakt som räddar en. Och det hände inte, och det var där matchen stack i väg för oss, säger han enligt nhl.com.

Ullmark räddade de sju skotten han fick ta emot under återstående av matchen, men det räckte inte till. Toronto vann matchen med 6–4, där William Nylander noterades för en assist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om