Nytt målrekord för Burakovsky

André Burakovsky satte sitt tjugonde mål för säsongen när hans Colorado besegrade Winnipeg.

Colorados André Burakovsky och Nathan MacKinnon (29) firar.

Ishockey2022-04-09 05:58

André Burakovskys mål innebar 2–2 och kom knappt fyra minuter in i andra perioden.

Colorados backpar hade pucken i egen zon, passade fram till Burakovsky vid egen blålinje, som bjöd på en tempoväxling, skrinnade fram till offensiv tekningscirkel där han avlossade ett skott som överlistade Connor Hellebuyck i Winnipegburen.

Målet var hans 20:e för säsongen, och därmed kan 27-åringen räkna hem 2021–2022 till den mest målrika hittills under NHL-karriären som inleddes 2014.

Dessutom noterades den före detta Malmöspelaren för en assist då han var sist på pucken då Hellebuyck släppte en retur, som slogs in av Nathan MacKinnon. Burakovskys assist innebar hans 33:e för säsongen, ett rejält steg upp från de 25 han producerat de föregående två vardera säsongerna.

Vid full tid stod det 4–4, och redan slutspelsklara Colorado knep sedan extrapoängen sedan Cale Makar satt det avgörande målet i förlängningen, som innebar 5–4 till gästerna.

För Winnipeg var förlusten den fjärde i rad, men med en poäng så lever ändå hoppet om slutspelsplats via wildcard, där laget tillsammans med Vancouver och Vegas jagar Dallas, som för närvarande håller den andra platsen i Western Conference.