Nytt poängtapp mot Tyringe

Med fyra av lagets bästa spelare borta blev det tufft för Vimmerby Hockey i Tyringe i eftermiddag. Hemmalaget vann med 3-2 i overtime. Dock en poäng till Vimmerby, som håller avståndet i kampen om en Allettanplats.

Vimmerby Hockey föll efter förlängning.

Ishockey2015-11-15 17:16

2-1 till hemmalaget efter den första perioden var inte mycket att säga om. Förutom några bra VH-sekvenser strax innan Tyringes 2-1-mål, hade hemmalaget det mesta och det bästa av spelet.
Vimmerby såg segt och oinspirerat ut.
Tyringes ledningsmål är ganska signifikativt för hur det såg ut. Efter två minuters spel gav VH-backen Filip Bergmark, helt ohotad, bort pucken till hemmalagets Lukas Björnsson, som tackade, gled fri mot Linus Lundin i VH-kassen och la upp en backhand i nättaket.
Simon Dahl kvitterade med ett direktskott i powerplay i den sjunde minuten. Därefter hade VH en bra period med flera halvlägen och tempostarkt spel. Därför kom hemmalagets 2-1-mål efter drygt tio minuter inte helt logiskt. Tyvärr var det lite likt det första målet - passivt försvarsspel av VH och man fastnade i egen zon.
Resten av den första perioden var sedan ett enda stort sömnpiller, där det var närmare 3-1 än kvittering.

Den andra perioden gick i ett rasande tempo. Ja, kanske inte på isen, utan mer på klockan. Långa spelsekvenser, böljande, rakare spel från båda håll och få avblåsningar.
En klart bättre period från Vimmerbys sida dock, som till slut även fick målmässig utdelning. Med mindre än två minuter kvar att spela av perioden skickade Rasmus Forslund iväg ett skott från blålinjen och fri framför mål kunde Jim Nordh raka in den retur som damp ner precis framför fötterna på honom.

Den tredje perioden blev mållös, även om Vimmerby hade flera bra lägen att avgöra. I overtime hade Hampus Forsling ett sagolikt läge att avgöra, men det blev matchens gigant, Tyringe-backen Joel Persson, som avgjorde. Med halvminuten kvar trampade han in i VH:s zon, rundade målburen och la in segermålet köksvägen.

MATCHFAKTA: Tyringe-Vimmerby 4-3 (2-1, 0-1, 0-0, 1-0)
Första perioden: 1-0 (02:14) Lukas Björnsson, 1-1 (06:42) Simon Dahl (Filip Bergmark, Joonas Koskinen) sp 5/4, 2-1 (10:25) Fabian Ilestdet (Victor Mångs).
Andra perioden: 2-2 (38:18) Jim Nordh (Rasmus Forslund, Henrik Olsén)