Ödesminuter fällde VH – föll i första mötet

En katastrofstart på den andra perioden grusade Vimmerby Hockeys chanser i det första mötet med Väsby IK. VH släppte in fyra mål på fem minuter och förlorade till slut hemmamatchen med 1–5.

Deppigt, deppigt i Vimmerby Hockey. Väsby vann stort i det första mötet mellan lagen.

Ishockey2022-03-29 20:16

Vimmerby eller Väsby? Vilket lag tar sig till kvalserien? Efter tisdagens match har nu de sistnämnda en klar fördel.

Lagen kände på varandra till en början och kom inte riktigt till några heta chanser. Efter sju minuter hettade det däremot till – rejält. Väsby vann pucken högt upp och en helt fri Pontus Karlsson tryckte till slut behärskat in ledningsmålet för gästerna.

Första perioden var annars väldigt tät och tuff. Lagen såg ut att ha bra koll på varandras offensiv. Efter 15 minuter skulle publiken i Vimmerby ishall ändå få jubla ordentligt. Jakob Karlsson droppade ned pucken till Måns Krämer, som hittade en lucka hos bortamålvakten med sitt skott och 1–1 var ett faktum.

VH skulle få sig en riktig kalldusch i början av den andra perioden. Väsby bjöd på fantastiskt fint spel och lurade bort hela hemmaförsvaret innan man prickade in 1–2 i öppet mål. Det dröjde bara 90 sekunder innan det rasslade till bakom Robin Christoffersson igen. Och ännu en gång var det klapp-klapp-spel från gästernas sida som låg bakom målet. Den tidigare VH-spelaren Jacob Spångberg var sist på pucken, som alltså innebar 1–3.

Det var inte slut där... 34 sekunder senare var det dags igen för Väsby – nästan från exakt samma yta som man gjorde de två tidigare målen i perioden. Carl Wassenius fick pucken framför mål och skickade upp den i nättaket till 1–4. Gissa vad som hände en och en halv minut senare? Jo, 1–5 genom Henrik Rommel.

VH tappade givetvis mycket av hoppet efter den mardrömsstarten i andra perioden. Några fler mål blev det heller inte innan den sista periodvilan.

Vimmerby försökte skapa något och hitta rätt i den tredje perioden, utan framgång. Väsby kontrollerade hem matchen och VH fick konstatera att man inte räckte till.

Nästa match spelas på fredag, då på Väsbys hemmais. En eventuell tredje match spelas på lördag, också den med hemmafördel för Väsby. Vinnaren går till kvalserien, där en plats till Hockeyallsvenskan är i potten.

VH–Väsby 1–5

Första perioden: (06:58) 0–1 Pontus Karlsson, (14:35) 1–1 Måns Krämer (Jakob Karlsson).

Andra perioden: (01:01) 1–2 Elias Lindström, (02:30) 13 Jacob Spångberg, (03:04) 14 Carl Wassenius, (05:29) 15 Henrik Rommel.